ŠVEĐANKE DEMONSTRIRALE SNAGU: Prvo takmičenje u obaranju ruku u Vršcu

J. J. Baljak

06. 09. 2021. u 10:06

NA Gradskom jezeru u Vršcu tokom vikenda je po prvi put održano takmičenje u obaranju ruku, na kom je učestvovalo više od 150 takmičara iz Srbije i Bugarske.

ШВЕЂАНКЕ ДЕМОНСТРИРАЛЕ СНАГУ: Прво такмичење у обарању руку у Вршцу

Foto: J. J. Baljak

Bio je to pravi spektakl, na kom su brojni posetioci mogli da uživaju u duelima u četiri veoma atraktivne discipline i da vide kako izgleda kada se ukrste snaga, veština i brzina.

Takmičenje je organizovao vršački klub „Raspućin tim“, koji su nedavno osnovali Vrščanin Damir Krunić, bivši strongmen i višestruki šampion u obaranju ruku i pauverliftingu, i njegova supruga, poznata svetska i evropska prvakinja u fitnesu Aleksandra Rapajić.

-Cilj nam je da promovišemo sportove snage. Zato smo i rešili da u mom rodnom gradu napravimo ovakav spektakl, koji se već u premijernom izdanju odlično pokazao. Želimo da ovo takmičenje postane tradicionalno, a nadamo se da ćemo iduće godine uspeti u Vršcu da organizujemo i nadmetanje strongmena – kaže Krunić, koji sa suprugom godinama živi i radi u Stokholmu.

Budući da su oboje uspešni treneri sportova snage u Švedskoj, takmičenje u Vršcu su uveličale i tri reprezentativke te zemlje, koje su najbolje na svetu u obaranju ruku. U revijalnom delu nastupao je i višestruki šampion u bodibildingu Saša Lampaš.

Pre početka takmičenja organizovana je i Šetnja zdravlja, u kojoj su učestvovali članovi mnogih sportskih klubova iz Vršca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)