ODE ANJA NA OKSFORD: Veliki uspeh mlade šapčanke

V. M.

03. 09. 2021. u 16:46

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić je svečano ugostio Šapčanku Anju Petrović koja je upisala Univerzitet Oksford u Velikoj Britaniji.

ОДЕ АЊА НА ОКСФОРД: Велики успех младе шапчанке

Foto: V. Mitrić

Povodom Anjinog polaska na studije i izvanrednih rezultata koje je do sada stekla tokom obrazovanja, gradonačelnik Pajić joj je uručio laptop u vrednosti od 200.000 dinara.

- Anja Petrović je ponos grada Šapca - kazao je šabački gradonačelnik.

- Završila je četvrti razred mentorskog odeljenja Matematičke gimnazije u Beogradu gde je odlikovana Vukovom diplomom. Upisala je Univerzitet Oksford u Velikoj Britaniji i dobila punu stipendiju koju dobijaju tri internacionalna studenta po godini. Pored brojnih medalja na republičkim takmičenjima, Anja je osvojila bronzanu medalju na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi.

- Osim odličnih rezultata u školi, bavi se i humanitarnim radom te je tokom prošle školske godine u Matematičkoj gimnaziji organizovala akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Svoje studije Anja započinje u Velikoj Britaniji za dve nedelje. Za srećan početak Anja je od Grada Šapca dobila laptop u vrednosti od 200.000 dinara koji će joj dosta značiti u narednom periodu. Naš grad uvek će podržavati mlade ljude koji teže ka svom obrazovanju i usavršavanju jer ulaganje u obrazovanje jeste i mora da bude jedno od najvećih prioriteta svakog društva. Ono je ključni uslov za razvoj pojedinca i stvaranja boljih uslova za život čitave zajednice.

Pajić kaže da grad Šabac, zajedno sa državom, ulaže mnogo u obrazovanje i stvaranje boljih uslova za rad, kako učenika, tako i nastavnog kadra.

- Na putu usavršavanja, u opštem interesu, moramo raditi zajedno ako želimo da Grad Šabac učinimo gradom budućnosti za sve njegove stanovnike - rekao je Pajić.

Anji je pre pre tri meseca stigla vest da je dobila punu stipendiju na Univerzitetu Oksford gde će studirati inženjerstvo. Ona se zahvalila gradonačelniku na poklonu i istakla da će joj laptop dosta značiti u svom usavršavanju.

- Ovaj poklon Grada Šapca daće mi podstrek i vetar u leđa za moje dalje profesionalno usavršavanje, ali mi takođe pokazuje i da grad Šabac vodi računa o svojim talentima i da ceni trud i rad - istakla je Anja.

BONUS VIDEO

Srbijo pomozi Stefanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku