POMOĆ GRADA I DRŽAVE: Nova sportska sala šabačkoj Poljoprivrednoj školi

V.Mitrić

31. 08. 2021. u 13:25

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je Srednju poljoprivrednu školu sa domom učenika gde je u toku izgradnja nove sportske sale.

ПОМОЋ ГРАДА И ДРЖАВЕ: Нова спортска сала шабачкој Пољопривредној школи

Foto: V.M.

Gradonačelnik je istakao da kvalitet srednjoškolskog obrazovanja  u Šapcu podižu na mnogo viši nivo, omogućivši učenicima da imaju sve uslove za redovno odvijanje nastave.

- Nije uobičajeno da u 21. veku pojedine srednje škole nemaju sportsku salu. Takav primer imali smo sa Srednjom poljoprivrednom školom sa domom učenika u Šapcu. Škola koju pohađa oko 550 učenika nije imala odgovarajuće uslove, kako bi se đaci bavili fizičkim vaspitanjem. Zbog toga smo odlučili da ovaj problem rešimo, a za pomoć smo se obratili nadležnim institucijama naše države. Predanim radom direktora Predraga Savića, menadžmenta, profesora i učenika, stvoreni su odlični uslovi u kojima škola funkcioniše. Predivan mini zoo vrt, smeštaj za životinje, hala za jahanje konja kojima škola, ali i Grad Šabac mogu da se ponose - rekao je Pajić i dodao da je u toku izgradnja moderne sportske sale površine 800 metara kvadratnih.

Za prvu fazu ovog posla grad Šabac je iz budžeta izdvojio pet miliona dinara, Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika milion dinara, a za drugu fazu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je dodelilo 18 miliona dinara

- Saradnjom sa državom omogućićemo da učenici šabačke Srednje poljoprivredne škole konačno imaju normalne uslove za bavljenje sportskim aktivnostima. Nadam se da će ova sala, u vrlo kratkom periodu biti završena - kazao je Pajić

Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika istakao je da je ovo ispunjenje sna o kojem su dugo godina maštali.

- Od 2012. godine traje priča o projektima i planovima, da bismo stigli do ovog momenta kada je Grad Šabac podržao ideju o pravljenju nove fiskulturne sale. Očekujemo da do kraja ove godine sala bude stavljena pod krov, a dogodine nastavimo dalje. Imaćemo salu od 800 metara kvadratnih i teren na kojima će moći da se igraju košarkaške i odbojkaške utakmice - istakao je Savić.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)