VANDALIZAM U GORNJEM RAČNIKU: Kamenjem na kuću u kojoj je ekranizovan Ćosić (FOTO)

Z. Gligorijević

09. 08. 2021. u 14:41

NA kući Dragana Gligorijevića u Gornjem Račniku, u kojoj su snimane scene za seriju „Koreni“ i „Vreme zla“ Dobrice Ćosića, polupani su svi prozori.

ВАНДАЛИЗАМ У ГОРЊЕМ РАЧНИКУ: Камењем на кућу у којој је екранизован Ћосић (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Neko je na nju bacio preko 30 kamena! Kamenje i slomljeno staklo, koje je uletelo u kuću, oštetilo je i posuđe, staro više od jednog veka. Počinioci ovog gnusnog čina nisu ušli u kuću, jer je vrata ojačao rešetkama.

- Pretpostavljam da je u pitanju zavist nekih meštana, jer su u kući, staroj 137 godina, koju sam nasledio od pradede Aleksandra Ace Kostića, snimane brojne scene, a u njihovim nisu. Vandalizam za koji nemam reči. Sada ne smem ni da menjam stakla na prozorima dok policija, koja je izvršila uviđaj, ne pronađe počinioce. Moraću da postavim video nadzor i reflektor, a zamoliću i gradsku upravu da, ako je to moguće, na banderi postave dodatni reflektor, jer je reč o istorijski značajnom objektu – ogorčen je Gligorijević.
Kada je Goran Šušljik, izvršni producent serije „Vreme zla“, koja se radila po trilogiji romana „Grešnik“, „Otpadnik“ i „Vernik“ Dobrice Ćosića za naš list ocenio da „Vreme zla“ utiče i na naše sadašnje živote“, nije ni slutio koliko je bio u pravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni