IZ "CRVENE" ZONE IZAŠLA DVA ODELJENJA: Najnoviji epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

29. 05. 2021. u 15:25

DOBRA vest: iz „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, izašlo je još jedno odeljenje – Interno, a dan pre i Neurologija

ИЗ ЦРВЕНЕ ЗОНЕ ИЗАШЛА ДВА ОДЕЉЕЊА: Најновији епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

Oba ta odeljenja, osim dezinfekcije i svih zakonom propisanih mera, pripremaju se i za prijem redovnih pacijenata, za sve bolesti, mimo kovida-19.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju lečimo petoro pacijenata. Kod dva je potvrđen korona virus, dva su negativna, jedan čeka rezultate testiranja. U protekla 24 časa, jedan pacijent otpušten je na kućno lečenje, primljena jedna osoba sa simptomima, koji ukazazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Ukupan broj lica obolelih od te zaraze u aktuelnom piku epidemije, ovde je zvanično 3.321.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.321 lice, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)