OTKRIVENO KAKO ĐOKOVIĆ ULAZI U AUSTRALIJU: Za Sidnej i Melburn ne važe ista pravila

Novosti online

07. 12. 2021. u 09:22

NOVAK Đoković će igrati u Sidneju, tu dileme definitivno nema, a i u Melburnu, iako provejavaju sumnje onih koji ne bi voleli da vide Srbina na prvom grend slemu sezone.

ОТКРИВЕНО КАКО ЂОКОВИЋ УЛАЗИ У АУСТРАЛИЈУ: За Сиднеј и Мелбурн не важе иста правила

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Najbolji dolazi u Australiju, a kako mediji kreću sa nagađanjima. Novak ćuti kao zaliven, ali radi posao. 

Pripremio je teren za Sidnej i ATP kup od 1. do 9. januara koji će se kasnije nastaviti u Melburnu na prvom grend slemu sezone. 

 "Herald San" se pita na koji način će Đoković ući u Australiju. Navodno, on bi teoretski mogao da ode u Sidnej nevakcinisan, pošto u gradu u kojem se igra ATP kup ne važe ista pravila kao u Melburnu.

Kako prenose Australijanci, Đoković, ukoliko nije vakcinisan, mogao bi da uđe u saveznu državu Novi Južni Vels, u kojoj se Sidnej nalazi, uz pomoć posebnog izuzeća.

U tom slučaju morao bi da provede 14 dana u karantinu. Navodi se i da bi Novak onda morao da stigne u Sidnej do 16. decembra ne bi li obavio obavezan karantin.

S druge strane, u Viktoriji se nalazi i Melburn, grad organizator Australijan opena, ali ta država je odbila pomenutu opciju, pa je za učešće na prvom grend slemu obavezna vakcina.

Australijanci pišu o novim peripetijima za koje Novak ima rešenje čim je najavio dolazak u Sidnej, za koji dan očekujemo i zvaničnu potvrdu za Melburn...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati