ĐOKOVIĆ ŽELI JOŠ DA VLADA SVETSKIM TENISOM: Novak menja stil igre kako bi i dalje dominirao

Novosti online

15. 11. 2021. u 18:00

NOVAK Đoković je već uradio mnogo toga ove sezone. Ipak, sigurno je da želi da je okonča još jednom titulom. U Torino na Završni masters je došao pun samopouzdanja posle osvajanja Pariza.

ЂОКОВИЋ ЖЕЛИ ЈОШ ДА ВЛАДА СВЕТСКИМ ТЕНИСОМ: Новак мења стил игре како би и даље доминирао

FOTO: AP/Tanjug

U "gradu svetlosti" je u meču za pehar bio bolji od Danila Medvedeva i spreman je da šesti put podigne trofej namenjen osvajaču Završnog mastersa.

Đoković koji ima 34 godine je svestan da mlade snage dolaze i da će sve teže biti igrati protiv njih. Srbin je svestan toga i zato želi da malo koriguje igru kako bi duže trajao i kako bi nastavio da im zadaje glavobolje.

- Konstantno tražim pravu formulu da bih što duže ostao na tronu. Pa i sada, iako imam 34 godine. U ovim godinama morate da radite dvostruko više nego obično, jer dolaze mladi igrači, koji su snažni i sjajno se kreću. Zato moram da budem racionalan i da ne rasipam previše energije. Istovremeno, mogu moje veliko iskustvo da koristim protiv njih - pričao je Đoković za "Gazetu delo Sport".

Jasno je da mora da bude agresivniji i da skraćuje poene.

- Moj cilj je da budem sve agresivniji. Taj sam zadatak postavio sebi u ovom delu moje karijere. Rođen sam sa pretežno defanzivno orijentisanim stilom igre, zahvaljujući i sposobnosti da pokrijem ceo teren. Ali, sada su mi potrebne i neke tehničko-taktičke promene.

FOTO: AP/Tanjug

Novak Đoković

Potom se osvrnuo i na poraz u finalu Ju-Es opena i propuštenu priliku da osvoji "kalendarski slem".

- Poraz ne mora da izazove samo loše emocije u tom trenutku, nego nudi i priliku da još izgradite i izoštrite vaš karakter. Rad na mentalnoj snazi je jednako važan kao na tehnici i fizičkoj snazi - zaključio je Đoković.

Novak učešće u Torinu počinje sutra od 14 sati, a poznato je ko mu je prvi rival.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!