"DEMONIZACIJA ĐOKOVIĆA MORA DA PRESTANE": Britanac zapušio usta Australijancima

Novosti online

21. 10. 2021. u 09:45

OLIVER Braun, novinar britanskog Telegrafa, stao je u odbranu Novaka Đokovića zbog hajke kojoj je izložen u Australiji.

ДЕМОНИЗАЦИЈА ЂОКОВИЋА МОРА ДА ПРЕСТАНЕ: Британац запушио уста Аустралијанцима

FOTO: Tanjug

- Demonizacija Đokovića mora da prestane - komentar je Brauna, jednog od urednika i novinara Telegrafa, koji je u naslovu naveo da su fanatični pobornici „zaključavanja“ još jednom došli do tiranskog preterivanja u hajci na Novaka.

Urednik tamošnjeg „Telegrafa“ podsetio je na ono što svi zaboravljaju, da Novak nije ni rekao da li je vakcinisan i da se napada bez pravog saznanja o ovome.

- Ako mislite da su kovid pasoši neliberalni, probajte da živite na severu Australije, gde oni koji odluče da se ne vakcinišu dva puta moraju da plate 2.700 funti. U tom kontekstu nije iznenađujuće što poznatom skeptiku u vezi sa vakcinom Novaku Đokoviću prete potpunom zabranom ulaska u zemlju, čak i u trenutku kada napada 21. grend slem, 10. Australijan open. „Imam poruku za sve koji žele da uđu u Australiju, moraće da budu dva puta vakcinisani“, bila je poruka Aleka Hoka, australijskog ministra. Sada je Đoković demonizovan kao odbijač vakcine, ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj status. Iako je veća verovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, opisao je to pitanje u srpskom intervjuu kao neodmereno. Druga stvar, on je već imao virus - naveo je Braun.

Braunov podnaslov je direktna poruka po pitanju svega viđenog u australijskim medijima.

- Vakcine su najefikasniji način za izlazak iz pandemije – ali ne sviđa mi se kako se Đoković omalovažava zato što je pokazao individualnu slobodu izbora - naveo je Braun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)