MEDVEDEV PRIZNAO: "Svrgavanje Novaka sa broja jedan je nemoguća misija"

Novosti online

24. 09. 2021. u 15:58

RUSKI teniser Danil Medvedev, koji u Bostonu predvodi tim Evbrope na Lejver kupu, priznao je da će biti nemoguće svrgnuti Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste ove godine.

МЕДВЕДЕВ ПРИЗНАО: Свргавање Новака са броја један је немогућа мисија

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

- Iskreno, deluje mi gotovo nemoguće. Imam da branim poene iz Pariza i sa završnog turnira, a Novak nema toliko mnogo poena da brani - zaključio je Medvedev.

Od turnira koji mogu da utiču na bodovni saldo Medvedeva, ostali su mastersi u Indijan Velsu i Parizu, Završni turnir u Torinu i ATP 500 u Beču.

- U Beču sigurno neću igrati jer je iste nedelje kad i turnir u Sankt Petersburgu. Verovatno neću igrati ni tamo, ali ako budem igrao te nedelje biću u Sankt Petersburgu - dodao je Rus.

Turnir u Sankt Petersburgu prošle godine je upao u Seriju ATP 500, ali se ove godine vraća u Seriju 250. Medvedev je 2020 igrao oba i oni mu se broje u zbir ATP 500 turnira, ali izgubiće samo 135 poena kad ispadnu s liste. S druge strane, Noletu takođe otpada četvrtfinale Beča, ali i titula iz Tokija koju neće braniti.

- Ostaju mi Indijan Vels, Pariz i Torino. Ako osvojim sva tri u igri sam za prvo mesto, ali to je ogroman izazov - skeptičan je Medvedev.

Rus je veoma uzbuđen što će u Bostonu predvoditi tim Evrope.

Ovo će biti četvrto izdanje takmičenja koje je osmislio Rodžer Federer, a prvo u kome boje Evrope neće braniti nijedan član "Velike trojke", pa je selektor Bjern Borg izabrao šest igrača iz "Nove generacije".

Medvedev predvodi tim, a tu su pored njega Cicipas, Zverev, Rubljov, Beretini i Kasper Rud.

- Vrlo sam uzbuđen što predvodim tim Evrope. Ovo mi je prvo učešće pa ne znam šta da očekujem. Znam u kom formatu se igra i želim da donesem što više poena ekipi u singlu, jer ne verujem da ću igrati dubl... Nisam baš dobar u dublu. Jedva čekam da osetim kako je to gledati meč sa klupe jer nije isto kao na TV ili kad igraš. Zato se podjednako radujem i svom prvom meču, ali i prvom meču koji igraju Kasper Rud i Rajli Opelka - rekao je Medvedev.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna