U RALJAMA HULIGANA: U dva incidenta francuskih "navijača" povređeno 16 osoba, čelnici lige zatečeni

G. ČVOROVIĆ

23. 09. 2021. u 21:07

SVE više incidenata prati ovogodišnje francusko fudbalsko prvenstvo. Poslednji u nizu su neredi u Monpeljeu i Anžeu, na utakmicama odigranim u sredu.

У РАЉАМА ХУЛИГАНА: У два инцидента француских навијача повређено 16 особа, челници лиге затечени

FOTO: AP

Navijači Monpeljea presreli autobus sa fanovima Bordoa

U Monpeljeu, sedamdesetak najmilitantnijih navijača domaće ekipe, presreli su i napali na kružnom toku posle silaska s auto-puta autobus s navijačima Bordoa. Koristili su metalne šipke, došlo je do tuče, a šesnaestoro ljudi je povređeno.

Istovremeno, na meču između Anžea i Marselja, odmah posle završetka utakmice, navijači dva kluba su provalili na teren i počeli da se obračunavaju.

I na utakmici između Meca i Pari Sen Žermena, koje su "sveci" dobili golom u poslednjim sekundama, nezadovoljni navijači su na trenutak istrčali na travu da bi protestovali.

Prošle subote, u severnom derbiju između Lansa i Lila, na poluvremenu, pri rezultatu 0:0, navijači su započeli sukobe na tribinama, a završili ih na terenu. Redari nisu, kao ni u drugim slučajevima, uspeli da ih zaustave. Drugo poluvreme je zbog opšteg meteža kasnilo pola sata.

Sve je počelo još u prvom kolu, kada je Marselj gostovao u Monpeljeu, gde su fudbalere gađali iz publike. Igrač Olimpika Valanten Ronžije pogođen je flašom i povređena su mu usta. Napadača je privela policija.

Krajem avgusta, u 3. kolu, fudbaler Olimpika Dimitri Pajet je pao pogođen u leđa plastičnom bocom punom vode, posle čega je flašu vratio u gledalište. Masa je uletela na teren, došlo je do tuče, a troje igrača iz Marselja su povređeni. Mediteranski derbi je prekinut u 75. minutu.

Zvaničnici su, očigledno, zatečeni. Za sinoć je bila zakazana vanredna sednica Disciplinske komisije, da bi se reagovalo na incidente u Anžeu. Očekuju se dalja zatvaranja tribina i zabrane putovanja nekih gostujućih navijača, što su mere koje su i do sada donošene, ali globalno rešenje nije pronađeno. Do sada je odigrano sedam kola prvenstva, a mržnja i nasilje zahvataju više klubova i postali su pravi fenomen.

BONUS VIDEO - RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)