FILIPOVSKI PRED TRENTO: Ako smo od pravog materijala – odreagovaćemo

Beta

12. 01. 2021. u 11:26

TRENER košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je danas da njegova ekipa nema izgovor za poraz od Borca u ABA ligi i da mora da se okrene predstojećoj utakmici protiv Trenta na početku Top 16 faze Evrokupa.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ТРЕНТО: Ако смо од правог материјала – одреаговаћемо

FOTO: KK Partizan

"Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, očekujem reakciju u napadu. Nema šta da se krije, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo izgovor. Ali ne možemo živeti u prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu, detalj po detalj, radili na fundamentima igre na kojim smo pali u odbrani i napadu. Hteli, ne hteli, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo jer igramo sa Trentom", rekao je Filipovski za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20.30 u Hali sportova "Ranko Žeravica" protiv italijanskog Trenta, utakmicu prvog kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa. Crno-beli u meč ulaze posle poraza od Borca sa 71:75 u ABA ligi.

"Trento je ekipa koja igra brzo, ima iskusne igrače, pokretljive igrače na pozicijama četiri i pet, odlične šutere... Jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se na njih maksimalno i očekujem da ćemo odigrati na visokom nivou sa velikom borbenošću 40 minuta i da ćemo pokazati ono šta radimo u sali", naveo je Filipovski.

Kapiten crno-belih, Novica Veličković rekao je da ekipa mora da odigra bolje nego u Čačku, borbeno i pametno pod oba koša ako želi da pobedi Trento.

"Krećemo u novu fazu koja se igra praktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i više odgovara jer se u najvećoj meri broji samo ono što dolazi. Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da im dozvolimo", naveo je Veličković.

U prvoj fazi takmičenja Partizan je iz Grupe A zajedno sa Burgom, Uniksom i Huventudom prošao dalje, a Trento iz Grupe D sa Gran Kanarijom, Cedevita Olimpijom i Nanterom.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)