LEGENDARNI GASOL O DONČIĆU: ''Nikad ne propušta okupljanje reprezentacije, ali da li može sam do zlata...''

Novosti online

23. 08. 2023. u 18:20

Nekadašnja NBA zvezda, Pau Gasol, oduševljen je Lukom Dončićem, njegovim talentom, to što se oduvek odazove na poziv selektora za nacionalni tim. Takođe, otkrio je ko su po njemu favoriti na Mundobasketu.

ЛЕГЕНДАРНИ  ГАСОЛ О ДОНЧИЋУ: Никад не пропушта окупљање репрезентације, али да ли може сам до злата...

FOTO: FIBA.Basketball

- Luka je definitivno jedan od najvećih košarkaških talenata na svetu u ovom trenutku. Volim to kako u kontinuitetu igra za svoju zemlju i ponos koji oseća dok predstavlja Sloveniju. Hoće li to biti dovoljno? Pitanje je. Nijedan igrač ne može da pobeđuje sam, pogotovo uzevši u obzir koliko su druge ekipe talentovane. Moramo da vidimo ko će još da mu pomogne - rekao je Gasol.

Ipak smatra da su glavni favoriti za zlato Amerika i Francuska, dok ne treba otpisati ni Španiju.

- Amerikanci su mladi i talentovani, a i igraju jako dobro kao tim na ovim pripremnim utakmicama. Imaju sjajnog trenera (Stiva Kera) i ostatak stručnog štaba, sve što je potrebno za zlato. Za Francusku je sjajno što Batum i De Kolo igrati ovog leta, iskusni su i talentovani, verujem da mogu do završnice. To je tim koji nikada ne treba otpisati, baš kao i Španiju - kaže Gasol.

Pohvalio je posebno selektora Španije Serđa Skariola, koji je prošle godine bio jedan od najzaslužnijih za uzimanje evropske titule.

- Serđo Skariolo je izvanredan trener i on najbolje zna ko će biti startni plej (posle otkaza Rikija Rubija i Lorenca Brauna). Odlično poznaje svoj tim, zna ko se najbolje uklapa s ostalima, a i važnije je ko će završavati mečeve, ne počinjati.

Takođe, legendarni Pau je istakao da pažnju treba obratiti na Australiju i Nemačku, koje vrebaju iz drugog plana na Mundobasketu.

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a titulu brani reprezentacija Španije.

BONUS VIDEO: Prva zvanična utakmica na novom stadionu u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona