PEŠIĆ SKRATIO SPISAK: Evo ko od košarkaša Srbije ne putuje u Aziju

Novosti online

16. 08. 2023. u 21:36

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Portorikom u prijateljskom meču da će u Aziju voditi 13 igrača i da će konačan spisak od 12 igrača na koje će računati za Svetsko prvenstvo saopštiti 24. avgusta.

ПЕШИЋ СКРАТИО СПИСАК: Ево ко од кошаркаша Србије не путује у Азију

M. Vukadinović

Evo kako je on "otvorio" konferenciju za medije nakon što "orlovi" nokautirali Portorikance, s kojima će i igrati na Mundobasketu:


"Bila je ovo dobra prilika da igramo pred našom publikom, kojoj se zahvaljujemo na poseti i podršci. Momci su imali motiv da odigraju što bolje i da se predstave navijačima u najboljem svetlu. Nismo mi toliko dobri kako to posle ove ubedljive pobede izgleda, niti su oni loši kako izgleda, jer su došli iz druge vremenske zone, što sad očekuje i nas kad krenemo u Aziju. Utakmica protiv njih u Manili će biti mnogo drugačija. Nećemo mnogo pričati o rezultatu i utakmici, ali imamo razloga da budemo zadovoljni", rekao je najpre Pešić na konferenciji za medije.


Selektor je saopštio da Nikola Topić neće putovati sa ostatkom ekipe u Aziju i da će konačan spisak od 12 igrača saopštiti 48 sati pred meč protiv Kine.


"U Kinu putuje 13 igrača, kao i posle u Manilu. Nikola Topić će ostati ovde da radi, kao i Dušan Beslać koji ima problem sa povredom. Konačan spisak od 12 igrača saopštićemo 24. avgusta, 48 sati pred prvu utakmicu na Mundobasketu protiv Kine", zaključio je Svetislav Pešić. 

Skraćeni spisak košarkaške reprezentacije Srbije

Posle ovih selektorovih reči, postalo je jasno da put Kine kreću kapiten Bogdanović, Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Marinković, Radanov, Dobrić, Ristić, Gudurić, Davidovac, Simanić, Avramović i Milutinov.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.


Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)