IVANOVIĆU PREKIPELO: Slobodno napišite da sam ja kriv, ozbiljno to mislim

V. P.

24. 02. 2023. u 22:58

TRENERU Crvene zvezde Dušku Ivanoviću dozlogrdila su neka novinarska pitanja posle poraza u Evroligi. Na jedno indirektno nakon podbačaja u meču sa Albom, odgovorio je direktno:

ИВАНОВИЋУ ПРЕКИПЕЛО: Слободно напишите да сам ја крив, озбиљно то мислим

FOTO: M. Vukadinović

- Slobodno napišite da ja sam kriv. Kada ovo kažem, ozbiljno to mislim, samo nemojte svaki put da postavljate ista pitanja. U prvom poluvremenu imali smo agresivnost kakvu treba da imamo protiv atipične ekipe kao što je Alba. Kada smo prestali da igramo odbranu, primali smo lake poene, a mi smo želeli da brzo rešavamo stvari trojkama. Kada su poveli sa šest-sedam poena razlike, više nismo imali snage za preokret.

Crveno-beli su šutirali trojke 5/28, odnosno katastrofalnih 17,9 odsto.

- Većina šuteva bila je izgrađena, ali ozbiljna ekipa dobije jednu od 20 utakmica samo šutem. Imali smo otvorene, ali smo promašivali. Ipak, to nije put da nešto uradimo u Evroligi i ABA ligi.

Usledilo je pitanje kako ovaj poraz može da utiče na psihologiju ekipe u nastavku takmičenja.

- Ne može da utiče, kao da se ništa nije desilo. Nikad ne gledamo unazad. Mislim da smo prvo poluvreme odigrali vrlo dobro, Alba je bila bez ikakvog pritiska i drugo odigrala izvanredno. Ima mali broj pobeda, ali je po igri mogla da bude iznad nas u dosadašnjem delu sezone. Posle kiše, uvek dolazi sunce.

Ovaj poraz svakako utiče na Zvezdine plej-of šanse.

- Evroliga je pokazala da nije bitno ko je protivnik, svako svakog može da pobedi. Mislim da imamo još šansi, ali moraćemo da dobijemo mnogo utakmica od tih preostalih devet. Trebalo bi da gledamo sebe i pokušamo da dobijemo što veći broj mečeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda