AMERIČKI NOVINARI "UVELI" I KOKAIN U PRIČU: Ono što Nikola Jokić doživljava u NBA ligi je nečuveno

Novosti online

24. 02. 2023. u 16:20

NIKOLA Jokić i dalje briljira u NBA ligi, čiji je dvostruki uzastopni MVP, ali kod sudija ima nestvaran tretman.

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ УВЕЛИ И КОКАИН У ПРИЧУ: Оно што Никола Јокић доживљава у НБА лиги је нечувено

Foto AP

Naime, iako srpski as nastavlja da igra u tripl-dabl ritmu, a minule noći je upravo takav učinak imao u prvom takmičarskom nastupu posle Ol-star vikenda, nastavljno je i dopuštanje nesankcionisanih prekršaja nad centrom Denvera.


Za 35 minuta igre na gostovanju u Klivlendu, samo triput je dosuđen faul nad Srbinom (koji je ubacio svih šest slobodnih bacanja), ali ono što su mu rivali radili, zapanjilo je mnoge Amerikance.


- Jokićeve ruke deluju kao da se, zabave radi, rvao sa medvedom - poručio je jedan od najduhovitijih NBA novinara, Rob Perez.


Njegov kolega iz američke agencije Asošijejted pres, Tom Viters, na tu temu je na Tviteru napisao:


- Tajmaut zbog Jokićevog krvarenja. Ukazuje mu se pomoć, (ogrebana) šaka je u pitanju. Njegova desna ruka deluje kao da se rvao sa medvedom koji je "na" kokainu - poručio je Viters.

Fotografije koje je Denver objavio sa ovog meča, a na kojima se vidi srpski centar...

... samo delimično pokazuju rane koje su mu na rukama nastale usled "odbrane" suparnika.

Imajući u vidu da tek sledi završnica ligaškog dela sezone, a onda i plej-of, odbrana na Jokiću neće biti nimalo nežnija.

Naprotiv.

Ostaje samo da se vidi - šta će sudije na to reći.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,7 poena po NBA meču, uz 11,6 skoka i 10,2 asistencije po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema istaživanju ESPN-a, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Posle Ol-star predaha, ekipa Nikole Jokića sledeću utakmicu igra u nedelju, dva sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će Nagetsi gostovati Memfisu, što će predstavljati duel dve najbolje plasirane ekipe Zapadne konferencije. Već dan kasnije, i to od 4 sata, Denver na svom terenu igra protiv Los Anđeles Klipersa, a zatim u sredu od dva časa gostuje Hjustonu, posle čega će s Memfisom odigrati "revanš", u subotu od 4 sata, u Koloradu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024