DO IZBORA TRI PUTIĆA: Reprezentacija ove nedelje konačno dobija selektora

N. ILjUKIĆ

10. 01. 2021. u 21:00

PREGOVORI sa kandidatima za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije i dalje traju.

ДО ИЗБОРА ТРИ ПУТИЋА: Репрезентација ове недеље коначно добија селектора

Foto: Nebojsa Parausic

Veliko je pitanje kako će da se završe i koga su na Terazijama 35 uspeli da nagovore da se prihvati teškog i izazovnog posla.

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić je iz dana u dan u sve težoj situaciji, jer bi ove nedelje Izvršnom odboru trebalo da predloži jednog kandidata koji će da zameni smenjenog Ljubišu Tumbakovića.

Konkretni pregovori su zasad vođeni sa Draganom Stojkovićem Piksijem, ali i sa Savom Miloševićem i te razgovore je vrlo korektno vodio predsednik FSS Slaviša Kokeza. Sa Piksijem nedavno, a sa Savom pre više od meseca.

Pred Piksija se izašlo sa ponudom od 825.000 evra, ali je teško očekivati da će ovaj novac Piksi zameniti za godišnju platu od skoro pet miliona evra, koliko ima i dalje u Kini.

Svoju šansu i dalje čeka Savo Milošević, mladi trener, ali čovek koji sjajno poznaje okolnosti u domaćem savezu, čiji je potpredsednik bio godinama, a i dalje je član Skupštine naše kuće fudbala. Nejasno je samo zašto je on, na neki način, medijski degradiran od početka sage oko izbora selektora.

Foto: Nebojsa Parausic

Kako vreme odmiče, sve je jasnije da niko, ili skoro niko, ne želi da se prihvati vrlo odgovornog, ali i solidno plaćenog posla ili da se svi nećkaju. Sve su prilike da je potencijalne kandidate dodatno pokolebao i pogled na nedavni žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Jer, kada je postalo jasno da je Srbija u grupi sa Portugalijom, Republikom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom, a da je tu još i Katar, sa kojim će se igrati dva prijateljska meča, jasno je da je ponuđeni posao samo za hrabre i ljude sa ogromnom verom da ima nade za naš fudbal.

Jedan od onih koji ima i veru i nadu jeste Vladan Milojević, koji je u rezultatskim problemima sa Al Ahlijem u Saudijskoj Arabiji. Kada su na Terazijama 35 načuli da postoji mogućnost da Milojević dobije otkaz, počeli su da šalju dimne signale ka Džedi.

TURNEJA POD ZNAKOM PITANjA

DUGO najavljivana američka turneja fudbalske reprezentacije Srbije, sastavljene isključivo od igrača iz domaće Superlige, sada je pod znakom pitanja. Naime, još se precizno ne zna ni spisak igrača koji bi od 21. do 31. januara boravili u SAD, igrali mečeva sa domaćinom i Dominikanskom Republikom. Prvobitno je plan bio da ovu selekciju na put vodi selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)