SUDIJE - SRAMOTA LIGE! Rikardo Gomeš otvoreno o dešavanjima u srpskom fudbalu

M. BLAŽIĆ

01. 11. 2022. u 09:00

SAVLADAO je Partizan ubedljivo Nišlije (4:0), Rikardo je novi "poker" golova svog kluba začinio sa dva pogotka, ali gorčina zbog svega što se dešavalo prošle nedelje protiv Javora i dalje je prisutna.

СУДИЈЕ - СРАМОТА ЛИГЕ! Рикардо Гомеш отворено о дешавањима у српском фудбалу

FOTO: Uhlíř Patrik / ČTK / Profimedia

Internacionalac crno-belih sa Zelenortskih Ostrva je u klupskom podkastu potpuno otvorio dušu.

- Želimo da pokažemo ljudima u Srbiji kako igramo u Ligi konferencija, ozbiljnoj ligi, sa ozbiljnim ljudima. Tamo se ne dešavaju stvari kao u domaćem prvenstvu. Čak i sada protiv Nice, u redu, sudija je napravio grešku, ali njegova prva odluka je bila da svira penal. Naravno, kada je video da je pomoćnik podigao zastavicu, uvažio je odluku i dosudio ofsajd. Tamo nema VAR, dok u domaćem prvenstvu ima - počeo je priču punu gorčine Rikardo.

Konkretan povod za ovakvo izlaganje golgetera Partizana je prošlonedeljna utakmica protiv Javora.

- To je velika sramota za domaću ligu. Ne želim da zvuči kao opravdanje, protiv Javora nismo igrali dobro i to priznajem, ali ne možeš da sviraš penal na takav način i da nećeš uopšte da pogledaš VAR! Pogledaj, pa ako proceniš da je penal, sviraj, nije nikakav problem. Potom i faul nad Vujačićem, ista situacija. Protivnički igrač uopšte ne gleda loptu, drži ga sa obe ruke. Ludilo, zaista ludilo, i takav odnos stvarno traje predugo. Lako je reći sa strane Partizan je izgubio ili odigrao nerešeno, ali pogledajte samo šta se dešava na utakmicama. To treba da se sredi, da se suđenje podigne na viši nivo, jer je sramota za Srbiju da se dešavaju takve stvari.

Partizan je trenutno na sedam bodova zaostatka u odnosu na najvećeg rivala, ali niko u Humskoj, i pored "opipljivog" minusa, ne pomišlja da je prvenstvena trka rešena na polovini puta.

- Najveća želja dok sam u Partizanu mi je da osvojimo titulu. Nikakva Liga konferencija, pa ni Liga šampiona ne može to da nadoknadi. Najveći san je osvajanje prvenstva i mi ćemo davati sve od sebe dok to i ne ostvarimo - zaključio je Rikardo.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima