PARTIZANOV TANDEM U ZAGREBU? Oglasio se Zlatko Zahović o prelasku u Dinamo

Tanjug

23. 05. 2022. u 14:21

BIVŠI slovenački fudbalski reprezentativac Zlatko Zahović demantovao je da će postati sportski direktor zagrebačkog Dinama, prenosi "Jutarnji list".

ПАРТИЗАНОВ ТАНДЕМ У ЗАГРЕБУ? Огласио се Златко Заховић о преласку у Динамо

Foto: N.Skenderija

- Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče - rekao je Zahović.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi Zahović bio sportski direktor Dinama, a Darko Milanič bi seo na mesto trenera zagrebačkog kluba.

- Milanič? Mi smo veliki prijatelji. Ništa mi nije rekao na tu temu. Ako je stvarno kandidat, onda je sasvim normalno da pričeka, da ništa ne priča pre nego što se to dogodi. Logično je da takve priče zadrži za sebe. Veliki je radnik, koji je maksimalno posvećen svom poslu. Sto odsto je u fudbalu, veliki je znalac. Milanič je sigurno trener za klub kakav je Dinamo. Može da vodi najveće klubove, a Dinamo je takav. Ozbiljan je trener, dugo je u tom poslu. S Mariborom je osvojio šest titula prvaka Slovenije, tri puta Kup. Ako ga Dinamo izabere, on je zaista odličan izbor - rekao je Zahović.

Legendarni slovenački fudbaler je istakao da bi Milanič mogao da napravi dobar rezultat ako odluči da preuzme Dinamo.

- Darko voli da pobeđuje više od svega. NJegov fudbal je jednostavan, dobro napadaš, a još bolje se braniš. Pogledajte njegove statistike u klubovima u kojima je radio. NJegovi timovi su davali najviše golova. On ima mnogo iskustva, zna kako se igraju evropske utakmice. Znate da evropske kvalifikacije nikad nisu lake, bez obzira na to što Dinamo uglavnom prolazi te kvalifikacije. Međutim, Milanič zna da igra u takvim situacijama, zna kako da pripremi ekipu za jake i nepredvidljive evropske okršaje. Dinamo ne bi pogrešio ako ga uzme za trenera - zaključio je Zahovič.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZ JADRANA VREBAJU 54 VRSTE AJKULA: Evo koje su najopasnije - desetak napada je zabeleženo