PREMIJER LIGA: Totenhemu nedovoljan igrač više, Vest Hem nastavio borbu za Ligu šampiona

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 12. 2021. u 18:31

TOTENHEM nije uspeo da pobedi Sautempton u 20. kolu Premijer lige. Utakmica odigrana na "Sent Merisu" završena je nerešenim rezultatom - 1:1.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Тотенхему недовољан играч више, Вест Хем наставио борбу за Лигу шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Fantastično je meč počeo za "svece" pošto je Džejms Vord-Praus u 25. minutu savladao Uga Lorisa. Ipak, nedugo potom nastao je problem za domaće koji su utakmicu morali da nastave sa deset igrača jer je drugi žuti karton dobio Mohamed Salisu.

Gosti su to znalački iskoristili i poravnali rezultat do odlaska na odmor. Igrao se 41. minut kada je Hari Kejn pogodio sa bele tačke.

Drugo poluvreme proteklo je u dominaciji Totenhema. Napadač tima Antonija Kontea je postigao još jedan pogodak, ali je nakon konstulacija sa sudijama u VAR sobi glavni arbitar Entoni Tejlor odlučio da ga poništi, jer se Englez nalazio u ofsajdu.

FOTO: AP/Tanjug

Golman Sautemptona Frejzer Forster je blistao, zabeležio je čak deset odbrana. Tim iz Londona je šutirao 22 puta, od toga čak 11 u okvir gola.

Totenhem je posle ovog remija na šestom mestu na tabeli sa 30 bodova, dok su "sveci" 13. sa 21 bodom.

Vest Hem je nastavio borbu za Ligu šampiona. "Čekićari" su pregazili Votford u gostima sa 4:1.

Prevanc u dresu ekipe Dejvida Mojesa postigao je hrvatski fudbaler Nikola Vlašić koji je dao četvrti gol na utakmici. Pre njega mrežu Danijela Bahmana tresli su Souček, Benrama i Nobl, dok je jedini gol za domaće bio delo Denisa.

Klub iz Londona ima 31 bod i peti je na tabeli, za četvrtoplasiranim Arsenalom zaostaje četiri boda. "Stršljenovi" su na 17. poziciji na tabeli sa 13 gola.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)