NIKO NIJE KAO SRBIN: Italijani u neverici, Dušan Vlahović je otišao u "nebo"

Novosti online

28. 12. 2021. u 14:36

DUŠAN Vlahović je rekorder po mnogo čemu. Fiorentina ne zna šta će da radi sa Srbinom, velikani stoje u redu, a cena bivšeg napadača vrtoglavo raste.

НИКО НИЈЕ КАО СРБИН: Италијани у неверици, Душан Влаховић је отишао у небо

Foto: AP

Specijalizovani sajt za vrednost igrača na fudbalskom tržištu Transfermarkt ažurirao je svoju listu pred početak zimskog prelaznog roka, a kao igrača koji je u jesenjoj polusezoni apsolutno najviše napredovao označio je fudbalera Fiorentine Dušana Vlahovića.

Tržišna vrednost reprezentativca Srbije porasla je od 20 do 70 miliona evra za jako kratak period. Mladi napadač je označen kao apsolutni pobednik fudbalskog tržišta u odnosu na prethodna ažuriranja vrednosti igrača.

Vlahović se sada po vrednosti na tržištu izjednačio sa saigračem iz reprezentacije Srbije i fudbalerom Lacija Sergejem Milinković-Savićem, kao i fudbalerom Juventusa Federikom Kijezom i Nikolom Barelom iz Intera. Njih četvorica su najvredniji fudbaleri italijanske Serije A.

Među mladim napadačima do 23 godine u svetu su samo dvojica vrednija od Vlahovića: Kilijan Mbape iz PSŽ (160 miliona evra) i Erling Haland iz Borusije Dortmund (150 miliona evra).

Vlahović ima ugovor sa Fiorentinom do juna 2023. godine, a očekuje se da na kraju sezone napusti klub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)