STANOJEVIĆ PRED ANORTOZIS: "Voleo bih da izmenim Rikarda u 60. minutu"

Novosti online

08. 12. 2021. u 13:33

TRENER fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je tim svestan značaja sutrašnje utakmice protiv Anortozisa u Ligi konferencija i pozvao je navijače da ih podrže u što većem broju.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД АНОРТОЗИС: Волео бих да изменим Рикарда у 60. минуту

FOTO: FK Partizan

Crno-beli sutra od 18.45 na stadionu u Humskoj dočekuju Anortozis u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija.


- Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta donosi i kakav je značaj. Toga smo svesni, bitna je za nas iz 1000 opštepoznatih razloga. Imamo određenih kadrovskih problema, kraj je polusezone, dosta stvari se nakupilo. Pantić je neizvestan, gotovo sigurno neće igrati sutra. Potrebna nam je pomoć navijača, koji su bili uz veliku energiju uz nas. Oni su nas uveli u Evropu. Sutra nam je neophodna podrška navijača. To nam je želja, da svaki igrač dobije podršku - rekao je Stanojević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Stanojević je upitan i da li je duel sa kiparskom ekipom jedan od najvažnijih u ovoj polusezoni.

- U fudbalu je uvek poslednja utakmica najvažanija. Ova je specifična, jer te vodi ili u proleće u Evropi ili ne. Možemo da je okrakterišemo kao najvažniju. Anortozis je jedna nepredvidiva ekipa, mogu da iznenade. Rotiraju dosta igrača, znamo samo da štoper nema pravo igranja zbog kartona. Oni igraju rasterećeno u gostima. Sigurno da će rizikovati. Utakmica traje 90 minuta i možete dati gol tada i pobediti. Ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru. Probaćemo da igramo onako kao i do sada. Imamo i plan B, ako treba da jurimo rezultat - rekao je Stanojević i dodao da je ponosan i zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala u dosadašnjem delu sezone.

Partizanu je za evropsko proleće potreban i bod, ali Stanojević je istakao se o tome i ne razmišlja.

-  Od toga da nam je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minut, do tada samo razmišljamo da nam je samo potrebna pobeda. Razmišljamo o svemu, na više načina, menjamo formaciju, nešto moramo da rizikujemo u igri. Nama je svaka utakmica moranje, kada je bila eliminaciona mi smo igrali najbolje, karakter je bio izuzetan. To mi daje samopouzdanje, da to možemo i u sutrašnjoj utakmicu - rekao je Stanojević.

Upitan je i da li bi voleo da izmeni Rikarda u 85. minutu da dobije ovacije, ili da uđe Milovanović ako bude potrebno.

- Ja bih voleo u 60. minutu da izađe Rikardo. Razmišljamo o svim scenarijima, neću još da im dam informacije sve, tek sutra ću ih obavestiti.

Dotakao se Stanojević i teme da je Kvinsi Menig promenio stranu i počeo da ima bolji učinak.

- Voli više da igra po levoj strani, ali po desnoj je postigao golove. Nekada pravimo proboj po boku sa dve iste noge, da imamo dobar centaršut i da prođemo ako imamo neke visoke igrače u centrali, to je jedan od razloga. Imamo i neke igrače koji ne mogu da igraju desno. Zadovoljan sam kako ispunjava svoje obaveze.

Trener Partizana govorio je i o borbi Srbije za dva mesta u Ligi šampiona, kojima smo vrlo blizu.

- Naravno da znači, ali da gledamo da svako uradi svoj deo posla, pa da posle kad se završi da pričamo o tome. U ovom trenutku ne razmišljam šta će biti za dve godine, razmišljam da damo sve od sebe, kao i prvog dana i da uradimo dobro prvo za ove momke, za klub, za naše navijače, pa onda pričamo o našim nekim novim nivoima. Ceo impuls je dala reprezentacija Srbije koja je otišla na Svetsko prvenstvo, to svima nama daje motivaciju da i mi nešto donesemo - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna