"VEČITI" ZAJEDNO U LIGI ŠAMPIONA? Šerif izbacio Zvezdu iz LŠ, a sada pomogao srpskom fudbalu

Novosti online

08. 12. 2021. u 10:24

MOLDAVSKI Šerif delimično se iskupio srpskom fudbalu za eliminaciju Crvene zvezde iz Lige šampiona, pošto je u utorak u poslednjem kolu grupne faze remizirao sa Šahtjorom i tako u 93. minutu otkinuo Ukrajincima važne bodove na Uefinoj listi.

ВЕЧИТИ ЗАЈЕДНО У ЛИГИ ШАМПИОНА? Шериф избацио Звезду из ЛШ, а сада помогао српском фудбалу

Foto: M. Vukadinović

Srbija i dalje juri Ukrajinu na famoznom 11. mestu liste koja određuje broj učesnika u Ligi šampiona, a na ruku joj ide to što je Šahtjor ovim remijem dodao samo 0,200 poena nacionalnom koeficijentu.

Foto: Printskrin/kassiesa.net

Ukrajina sada ima 31,600 bodova, 1,725 više od Srbije. Belgija nam diše za vratom sa samo 0,075 zaostatka, a u igri su još i Švajcari koji drže 14. poziciju sa 28,657.

Ukrajinci do kraja sezone imaju dve prilike da poprave bodovni saldo, ali to je malo verovatno da će se desiti. Dinamo gostuje Benfiki koja se bori sa Barselonom za drugo mesto, dok su Kijevljani sa jednim bodom zakovani za četvrtu poziciju. Zorja je i bez šansi za plasman u drugu rundu, ali ima još da odigra meč sa Bodom kome je pobeda u četvrtak neophodna za prvo mesto u grupi.

Belgijanci, s druge strane, imaju još aduta, iako nam je na ruku išao poraz Briža od Pari Sen Žermena. 

Antverpen će završiti kao poslednji u grupi, ali može još da doprinese, ukoliko osvoji bod ili sva tri protiv Olimpijakosa. Genk dočekuje Rapid i u slučaju pobede ostaje u Evropi, da li u LE ili LK zavisi od toga šta zagrebački Dinamo uradi protiv Vest Hema, ali u slučaju poraza pada na četvrto mesto, pa ćemo navijati za austrijski tim u tom susretu.

Gent je prvi u Partizanovoj grupi, a idealan scenario za nas je da crno-beli savladaju Anortozis, a Flora napravi još jedno iznenađenje i otkine bar bod Belgijancima.

BONUS VIDEO - DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA

https://video.novosti.rs/sport/video/2915-dan-kada-se-zvezda-popela-na-krov-sveta-pre-30-godina-crveno-beli-su-ostvarili-legendarni-uspeh#brid_cp_my-player

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)