U LAVIRINTU SA VIRUSIMA: Iz Zvezde stizale oprečne izjave o zdravlju igrača

N.I.

29. 09. 2021. u 20:16

ZVEZDA je otputovala u Razgrad bez bitne četvorke (Borjan, Katai, Dragović, Degenek), obolele od korone, ali nekoliko stvari je ostalo nejasno u vezi sa zdravstvenim biltenom.

У ЛАВИРИНТУ СА ВИРУСИМА: Из Звезде стизале опречне изјаве о здрављу играча

FOTO: N. Skenderija

Prvo, kako je moguće da su crveno-beli svesno ili nesvesno, ne želeći da ulazimo u bilo kakve i bilo čije razloge, ušli u lavirint oprečnih informacija o zdravlje svojih fudbalera.

Podsetimo, nedavno su otkazali meč sa Voždovcem, jer su prvo prijavili šestoricu bolesnih igrača. Kada su shvatili da po propozicijama takmičenja FSS to omogućava da se utakmica igra i da je minimum sedam obolelih od gripa, trovanja ili slične bolesti, onda se klub oglasio sa saopštenjem u kojem se pominju desetorica bolesnih. To je izazvalo reakciju samo trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i Metalca (zbog istog razloga odložen njegov meč sa niškim Radničkim).

Skoro cela Zvezdina ekspedicija je bila kompletna u nedelju u Novom Pazaru, ali je od preksinoć postalo jasno da četvorica pomenutih igrača imaju virus korona. Isključivo zahvaljujući oprečnim informacijama iz kluba, otvorile su se spekulacije da je Zvezda devet dana možda krila pravu dijagnozu nekoliko igrača. Još od trenutka kada se 21. septembra pojavila vest da je Borjanu pozlilo i da je hitno primljen u Zemunsku bolnicu, koja je već dugo u kovid-režimu.

Sada, kada su na snazi precizni i strogi protokoli UEFA, u Zvezdi su svi testirani i za ulaz u Bugarsku, članicu Evropske unije, bili su potrebni validni dokazi o zdravlju ekspedicije. Za razliku od raznih, pa i zdravstvenih propisa FSS koje klubovi u Srbiji u "veleslalomu" prolaze godinama, sa UEFA su stvari mnogo jasnije.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA ZA SENZACIJOM: Ispao šampion Monte Karla, ali i ne samo on, sa Đokovićevog puta ka finalu!