DA LI JE ITALIJA SPREMNA ZA OVO: Tijago Mota predstavio formaciju 2-7-2, golman u veznom redu!?

Novosti online

06. 07. 2021. u 14:46

TIJAGO Mota pre tri godine završio je igračku karijeru i odlučio je da postane trener, a sada uvodi revoluciju u svet fudbala.

ДА ЛИ ЈЕ ИТАЛИЈА СПРЕМНА ЗА ОВО: Тијаго Мота представио формацију 2-7-2, голман у везном реду!?

FOTO: Epa

Bivši fudbaler Barselone je imao drugačiji plan - formaciju 2-7-2 koju će sada pokušati da uvede u Seriju A čime definitivno odudara od šablona klasičnih trenera.

Tokom karijere imao je od koga da uči. Igrao je pod najboljim trenerima, a takođe i protiv najboljih fudbalera na svetu. 

Njegov predlog je taktika u formaciji 2-7-2, u kojoj je golman jedan od sedmorice veznih fudbalera! 

Tijago Mota je novi trener italijanskog tima Specije, sa kojom će za cilj imati opstanak u Seriji A. Videćemo da li je od svojih ideja odustao ili će u potpunosti promeniti italijanski fudbal. Pre toga radio je sa omladincima PSŽ i kao trener Đenove. 

Mota je inače rođen u Brazilu, ali je od 2011. do 2016. godine reprezentativac Italije. U čuvenoj Barsinoj ''La Masiji'' bio je od 17. godine, a igrao i za Atletiko Madrid, Đenovu, Inter i PSŽ, u kom je završio karijeru.

Bio je deo početka Barselonine dominacije evropskim fudbalom, Interove šampionske sezone 2009/10, a sa francuskim timom je dominirao u domaćim takmičenjima. Sad je vreme za nešto novo...

(Arena sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna