"BIĆU PRAVI U EVROPI" Rikardo Gomeš ne oseća pritisak zbog prvog mandata u dresu Partizana

M. BLAŽIĆ

06. 07. 2021. u 10:10

NIJE "prosipao magiju" za pola sata provedenih na terenu protiv Krakovije (3:0), niko to nije ni očekivao, ali je i sa skromnom minutažom najavio da će Partizan dobiti upravo ono što je tražio pred početak sezone.

БИЋУ ПРАВИ У ЕВРОПИ Рикардо Гомеш не осећа притисак због првог мандата у дресу Партизана

FOTO: FK Partizan

Rikardo Gomeš je, iako daleko od željenog fizičkog stanja, predstavljao permanentnu opasnost po gol protivnika mada je u nogama imao samo nekoliko dana treninga sa novim-starim saigračima.

Širok, karakterističan osmeh po završetku utakmice znak je da je korpulentni napadač sa Zelenortskih Ostrva spreman da u svojoj drugoj crno-beloj misiji pruži timu i navijačima nešto slično kao u sezoni 2018/2019. kada je sezonu završio sa 26 postignutih golova.

- Osećao sam se dobro, imao sam samo nekoliko treninga u nogama sa ekipom. Nisam previše umoran, za početak je dobro. Verujem da ću biti maksimalno spreman za početak sezone i Evropu.

Fantastičan učinak iz prvog mandata mu kako kaže ne predstavlja nikakvu stregu i opterećenje.

- Nemam neki poseban cilj kad su u pitanju golovi. Neka ih bude i 10 kako je rekao trener Stanojević, ako uspem da pomognem ekipi na pravi način.

Po mnogim mišljenjima crno-beli su u toj sezoni 2018/2019. imali skromniji igrački kadar nego sada, pa se sa mnogo više optimizma iščekuje Rikardova golgeterska "produkcija".

- Ekipa je bolja nego što je bila ona u mom prvom mandatu, to je sigurno. Duže su na okupu, bolje funkcionišu i očekujem da se na pravi način uklopim. Tu je možda desetak momaka koji su bili tu i pre nekoliko godina, a i neki koji su tada bili na protivničkoj strani.

Pri pomenu Siniše Saničanina, sadašnjeg saigrača, a nekadašnjeg direktnog rivala na terenu, Gomeš na trenutak širi osmeh i nastavlja u ozbiljnom tonu.

- Pokušao je da me ubije tada, ali sve je u redu. Šalim se, naravno. Saničanin je sjajan momak i tada smo imali maksimalno korektne duele, svako se borio za svoj klub i to je ono pravo, ono što čini sport.

Crno-bele od danas očekuje popuštanje "gasa" na treninzima, što su mnogi igrači dočekali sa oduševljenjem, utisak je ne i Rikardo.

- Treninzi kod Stanojevića su intenzivni, meni to izuzetno prija kako bih što pre ušao u formu. Ima sjajan odnos sa igračima, zasada sam prezadovoljan saradnjom, kako sa stručnim štabom, tako i sa saigračima.

Novi napadač crno-belih se na kraju osvrnuo na priče da je finansijski mogao mnogo bolje da prođe da se opredelio za ostanak u Saudijskoj Arabiji.

- Imao sam neke ponude iz Arabije, ali je moja velika želja bila da se vratim, dobro se osećam u Partizanu. Želim da osvojim titulu, to je jedan od ciljeva koji me je vratio, prošlog puta nisam uspeo u tome. Verujem da su se sada stekli svi uslovi da se na kraju sezone radujemo trofejima - optimistički je zaključio momak u koga će, posle "sušne" sezone bez klasičnog napadača, biti uprte oči navijača Partizana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili