BEZ ŠKOLE U TREBINJU: Štab za vanredne situacije odlučio da nastava za sve učenike bude onlajn

D. Curać

05. 04. 2021. u 12:48

NA području grada Trebinja i dalje je nepovoljna epidemiološka situacija zbog čega je Štab za vanredne situacije odlučio da škola za sve učenike do sledeće sedmice bude onlajn.

БЕЗ ШКОЛЕ У ТРЕБИЊУ: Штаб за ванредне ситуације одлучио да настава за све ученике буде онлајн

Foto: D. Curać

-Iako je Republički štab dozvolio da učenici od I do V razreda osnovnih škola krenu sa nastavu mi u Trebinju doneli smo odluku da ostane nastava na daljinu za sve učenike. U narednom periodu pratićemo situaciju i videti da li će se stvoriti uslovi da bar oni nastave školovanje – rekao je Mišo Pešić, član Štaba za vanredne situacije.

U trebinjskoj Bolnici ističu da je stanje i dalje nepovoljno, da se hirugija sprema za kovid odeljenje, te da je povećan priliv pacijenata iz ostalih opštine istočne Hercegovine.
-Od 103 pozitivna pacijenta njih 75 je sa teška kliničkom slikom, od čega šest na respiratoru. Situacija je nepromenjena zbog čega završavamo pretvaranje hirurgija u kovid odeljenje kako bi imali ukupno preko 80 kreveta za kiseoničke doze. Nažalost, veliki je priliv pacijenata iz ostalih opština istočne Hercegovine – istakao je Nedeljko Lamebta, v.d. direktora Bolnice Trebinje.


DNEVNE BOLNICE

Štab je doneo i odluku da Dom zdravlja i Bolnica predlože lokacije za otvaranje dnevnih bolnica.

-To je u prethodnom period bio predlog, a sada smo doneli odluku  da se zaduže rukovodstva Dom zdravlja i Bolnica i predlože šta bi se moglo da uradti u dve kancelarije mesnih zajednica kako bi olakšao pristip građanima I da se nestavraju velike gužve -  rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili