BANJAC: Podrška Dodikovim stavovima

S.M.

02. 09. 2020. u 18:35

Šef Kluba poslanika DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da je bilo kakva vrsta preglasavanja na nivou BiH neprihvatljiva za Srpsku i da DNS zato podržava potez srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u pokretanju vitalnog interesa zbog odluke o zaključivanju memoranduma o razumevanju između Centralne izborne komisije (CIK) BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES).

БАЊАЦ: Подршка Додиковим ставовима

Foto: Mondo.ba/V.Ševčuk

Banjac ističe da će DNS u ponedeljak, 7. septembra, na posebnoj sednici republičkog parlamenta zbog principijelnih razloga podržati Dodikove stavove.

-BiH ne funkcioniše na preglasavanju, nego na dogovoru i konsenzusu i dok god to svima u Sarajevu konačno ne postane jasno, imaćemo probleme, rekao je Banjac za "Glas Srpske".

Komentarišući navode opozicije da taj memorandum nije štetan i da se njime povećavaju kapaciteti za regularnost izbornog procesa, Banjac ističe da oni podrškom tom memorandumu praktično priznaju da ne vjeruju svojim posmatračima.

Banjac kaže da je sve sporno u memorandumu jer se njim izborni proces potpuno prepušta u ruke IFES-a, čime mu se omogućava da upravlja biračkim spiskovima, nadzire finansiranje partija i sve ostale aktivnosti.

Komentarišući tvrdnje opozicije da "Milorad Dodik prečesto poteže pitanje vitalnog nacionalnog interesa", Banjac je naveo da srpski član Predsedništva BiH radi upravo ono za šta je biran i svodi BiH u okvire Dejtonskog sporazuma u kojem jedino može da funkcioniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!