SMANJUJE SE BROJ ZAPOSLENIH U OPŠTINI BILEĆA: Otpremnine uzela 64 radnika

D.Curać

27. 01. 2024. u 06:00

U OPŠTINSKOJ upravi, javnim preduzećima i organizacijama opštine Bileća do sada su se za stimulativne otpremnine prijavila 64 radnika, kojima je ukupno isplaćeno 1,8 miliona I 800 hiljada konvertibilnih maraka.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОПШТИНИ БИЛЕЋА:  Отпремнине узела 64 радника

D. Curać

Od toga, 40 otpremnina isplaćeno je u Opštinskoj upravi, a 24 u opštinskim organizacijama i preduzećima.

Kako ističe načelnik Opštine Bileća Veselin Vujović, planirano je da broj zaposlenih bude smanjen za još dvadeset i da će oni, ukoliko se ne prijave za otpremninu, biti proglašeni za tehnološki višak.

- U narednom periodu nadam se da će se prijaviti još 15 do 20 zaposlenih kako bi se ispunio taj broj od oko 80 otpremnina koliko je planirano. Ukoliko se to ne desi, proglasićemo ih za tehnološki višak, nakon čega mogu računati na zakonske otpremnine. Za stimulativne otpremnine preostalo je još oko 200.000 KM - istakao je Vujović.

Za te svrhe planirano je dva miliona KM, odnosno milion KM doznačeno je iz kabineta predsednika Republike, a milion KM od Vlade Srpske.

Problemi

OPŠTINA Bileća već dugo godina nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima, a poslednja zarada za zaposlene koji ne naplaćuju plate sudskim putem, isplaćena je pre nekoliko dana za mesec jul.

Iznos otpremnina kreće se od 23.000 do 29.000 KM, a osnovica su 24 lična dohotka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)