"RUSI SU RAZUMNI LJUDI" Kijev o verovatnoći ruske „invazije“ na Ukrajinu

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 21:59

RUSI nemaju koristi od otvorene vojne „invazije“ na Ukrajinu, oni su pragmatični, praktični i razumni ljudi, izjavio je zamenik premijera Ukrajine Aleksej Reznjikov.

РУСИ СУ РАЗУМНИ ЉУДИ Кијев о вероватноћи руске „инвазије“ на Украјину

Foto: pixabay

Reznjikov je za televiziju „Ukrajina 24“ rekao i da je uveren da Kijev ne bi trebalo da očekuje vojnu pomoć od evropskih zemalja, ali da u isto vreme zemlja može da očekuje podršku finansijske i tehničke prirode.

- Čini mi se da imaju mogućnosti za donošenje oštrih odluka. Naravno, niko neće doći sa automatskim puškama da nas brani, to je očigledno - smatra vicepremijer.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio da Evropska unija smatra da je raspoređivanje ruskih snaga u blizini ukrajinske granice „najveće u istoriji“.

Podsetimo, od kraja februara počele su tenzije na istoku Ukrajine: učestala su kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. U napadu ukrajinskog drona na selo Aleksandrovsko 3. aprila, poginulo je jedno dete. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema ofanzivu velikih razmera.  

U Moskvi su trenutnu situaciju nazvali opasnom, jer bi na istoku Ukrajine ponovo mogao da se razbukta građanski rat. Kako je primetio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Rusija u ovim uslovima preduzima mere da osigura svoju bezbednost. On je dodao da kretanje trupa na teritoriji zemlje ne bi smelo nikoga da uznemirava, jer Moskva nikome ne predstavlja pretnju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

djodja13

20.04.2021. 16:39

Kako bi bilo lepo ove huškače rata,sa porodicama, oformiti timove naoružati i poslati na vojni poligon da se između sebe bore pa ko preživi, a potom preživele predati narodu da im sudi.Pa zar nemaju ništa pametnije da rada u ovom zlu.Ali je u ovom zlu nekom više nego dobro čak im se bogatsvo uvećava.Šta to beše revolucija.