MERKELOVA PRIZNALA SVE: U teškoj smo situaciji, napravili smo greške

Tanjug

29. 03. 2021. u 15:43

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel priznala da je njena vlada napravila greške, uključujući i planove za uskršnje zaključavanje, koje je moralo biti poništeno.

МЕРКЕЛОВА ПРИЗНАЛА СВЕ: У тешкој смо ситуацији, направили смо грешке

Foto: EPA

U jednosatnom televizijskom intervjuu televiziji ARD kasno sinoć, Merkelova je izrazila frustraciju zbog delovanja guvernera pojedinih nemačkih država, među kojima su i članovi njene stranke, koji su se opirali strožim ograničenjima o kojima su se prethodno dogovorili, preneo je Rojters.

Ali Merkelova, koja se neće ponovo kandidovati na nacionalnim izborima u septembru, rekla je da će svakoj odrasloj osobi ponuditi vakcinu do kraja leta, insistirajući na tome da se Nemačka i dalje dobro drži u poređenju sa većinom svojih suseda.

- Možda smo ponekad perfekcionisti i želimo da uradimo sve kako treba, jer je očigledno da se onaj ko pogreši, uvek suočava sa puno javnih kritika - istakla je Merkelova.

Ona je navela da ipak mora da postoji i fleksibilnost.

- To je, verujem, atribut koji mi kao Nemci možda moramo da naučimo, zajedno sa našom tendencijom ka perfekcionizmu - naglasila je nemačka kancelarka.

Merkelova je rekla da očekuje značajan porast ponude vakcina i početak vakcinacije u ordinacijama opšte prakse sledećeg meseca kako bi se podstakao program vakcinacije u budućnosti.

Iako nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju pad podrške njenoj vladi, Merkelova je pozvala Nemce da ih ne obuzima očaj.

- U teškoj smo situaciji - rekla je ona.

- Ali pogledajte naše komšije. Sa izuzetkom Danske, svi se bore sa istim problemima, delom iz mnogo teže pozicije - poručila je Merkelova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)