ZAHAROVA ODGOVORILA BRISELU: Evropski parlament ponižava Borelja, ne Moskvu

Tanjug

09. 02. 2021. u 21:41

ČLANOVI Evropskog parlamenta sami omalovažavaju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja nakon posete Moskvi, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Maria Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА БРИСЕЛУ: Европски парламент понижава Бореља, не Москву

Foto: EPA

"Oni sami ponižavaju Borela i od njegove posete Moskvi čine Bog zna šta“, rekla je Zaharova komentarišući neka reagovanja Boreljovu posetu Rusiji prošle nedelje, prenosi TASS.

Ona je naglasila da Zapad ne iznosi nikakve činjenice u slučaju opozicionara Alekseja Navaljnog i da je taj slučja sada zapao u „začarani krug“.

"A sada je Borelj taj koji je za sve kriv. Tramp je bio kriv za sve probleme pre toga", dodala je Zaharova.

Evropski parlament održao je danas posebno zasedanje radi razmatranja Boreljove posete Moskvi od 4. do 6. februara.

Mnogi evropski poslanici podvrgli su šefa diplomatije EU oštrim kritikama. Optužen je za samu činjenicu da je putovao u Moskvu, zbog lošeg trenutka za putovanje, nedovoljno tvrde pozicije prema Rusiji, posebno na konferenciji za novinare sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, i za kasnu reakciju na proterivanje evropskih diplomata za prisustvovanje neovlašćenim protestnim skupovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)