ZAHAROVA ODGOVORILA BRISELU: Evropski parlament ponižava Borelja, ne Moskvu

Tanjug

09. 02. 2021. u 21:41

ČLANOVI Evropskog parlamenta sami omalovažavaju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja nakon posete Moskvi, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Maria Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА БРИСЕЛУ: Европски парламент понижава Бореља, не Москву

Foto: EPA

"Oni sami ponižavaju Borela i od njegove posete Moskvi čine Bog zna šta“, rekla je Zaharova komentarišući neka reagovanja Boreljovu posetu Rusiji prošle nedelje, prenosi TASS.

Ona je naglasila da Zapad ne iznosi nikakve činjenice u slučaju opozicionara Alekseja Navaljnog i da je taj slučja sada zapao u „začarani krug“.

"A sada je Borelj taj koji je za sve kriv. Tramp je bio kriv za sve probleme pre toga", dodala je Zaharova.

Evropski parlament održao je danas posebno zasedanje radi razmatranja Boreljove posete Moskvi od 4. do 6. februara.

Mnogi evropski poslanici podvrgli su šefa diplomatije EU oštrim kritikama. Optužen je za samu činjenicu da je putovao u Moskvu, zbog lošeg trenutka za putovanje, nedovoljno tvrde pozicije prema Rusiji, posebno na konferenciji za novinare sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, i za kasnu reakciju na proterivanje evropskih diplomata za prisustvovanje neovlašćenim protestnim skupovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

vladimir

10.02.2021. 23:34

Ja ću nekima odgovoriti na ovo pitanje ko je Nevaljni da čitaoci jednom za sva vremena shvate da je Nevaljni lopov i robijaš zbog pronevere drvene građe u vrednosti od pola miliona dolara u državnoj kompaniji "Kirovles" u kojoj je radio kao savetnik Nikite Beliha, guvernera Kirovske oblasti. Nevaljni koji je i ranije bio hapšen zbog razločitih nedela,u decembru 2014. godine osuđen je na kaznu zatvora od 5 god. Takođe na osnovu optužbi da je prevario Francku kozmetičku kompaniju " Iv Roše" za više od 30000000 rubalja osuđen je uslovno a njegov bret Oleg u istom sudskom procesu dobio 3 godine robije. Ovim je sve rečeno da je zapadni"junak", lopov robijaš bitanga i prevarant. Zapad se kladio i plaća pogrešnog konja. Sigurno da to zapadnim mentorima nije nepoznato zato i čudi toliko licemerje EU, Nemačke, Francuske, Amerike i nekih njihovih podrepnih muva. Misle da će lako izaći sa Rusijom u otimanju njenih resursa. Malo sutra. Treba lopova utamničiti i prevaspitati da shvati da je otadžbina svetinja i da nema para za što bi se prodala.