O ZLOUPOTREBI SREDSTAVA: Ivanka Tramp ispitana pod zakletvom

Tanjug

03. 12. 2020. u 08:28

IVANKA Tramp, ćerka i savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, saslušana je pod zakletvom u okviru građanske parnice koja se odnosi na zloupotrebu neprofitnih sredstava za inauguraciju njenog oca pre četiri godine.

О ЗЛОУПОТРЕБИ СРЕДСТАВА: Иванка Трамп испитана под заклетвом

Foto: EPA

Kancelarija državnog tužioca okruga Kolumbija Karla Rasina otkrila je u utorak u sudskom spisu da je izlaganje obavljeno tog dana, prenosi Rojters.

U tužbi iz januara 2020. godine, Rasin je tvrdio da su firme za nekretnine Donalda Trampa i drugi subjekti zloupotrebili neprofitne fondove da bi obogatili porodicu Tramp.

Prema tužbi, neprofitna korporacija oslobođena poreza pod nazivom "58. predsednički osnivački komitet" koordinisala je sa porodicom Tramp da značajno preplati prostor za događaje u hotelu Tramp Internešonal u Vašingtonu.

U jednom slučaju je neprofitna organizacija navodno platila više od 300.000 dolara za održavanje privatnog prijema u hotelu Tramp za predsednikovo troje najstarije dece - Donalda mlađeg, Ivanku i Erika - na inauguracijskoj večeri 20. januara 2017. godine.

- Okružni zakon nalaže neprofitnim organizacijama da svoja sredstva koriste u svoje javne svrhe, a ne u korist privatnih lica ili kompanija - rekao je Racin ranije ove godine.

Rasin tužbom želi da povrati milion dolara koji su navodno usmereni direktno u porodičnu firmu Tramp.

Portparol Bele kuće nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Osnivački odbor tvrdi da su njegove finansije bile nezavisne i da je sav novac potrošen na zakonit način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)