BAJDENOVE PROZIVKE UPUĆENE TRAMPU: Sramota je što neće da prizna rezultate izbora

Tanjug

10. 11. 2020. u 21:31

NOVOIZABRANI predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da je sramotno to što njegov republikanski protivkandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp nije priznao rezultat izbora.

БАЈДЕНОВЕ ПРОЗИВКЕ УПУЋЕНЕ ТРАМПУ: Срамота је што неће да призна резултате избора

Foto: EPA

Obraćajući se na događaju u Delaveru, Bajden je rekao da je tranzicija u toku, uprkos tome što Tramp odbija da prihvati rezultate izbora, prenosi Rojters.

On je dodao da se nada da će izaći s imenima za bar neke pozicije u Kabinetu do Dana zahvalnosti, koji se obeležava 26. novembra.

Bajden je istakao da ništa neće sprečiti transfer vlasti u američkoj administraciji, iako, kako je dodao, aktuelni predsednik Tramp bez dokaza tvrdi da su prošlonedeljni izbori bili obeleženi krađom glasova i brojnim nepravilnostima.

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu državnog sekretara Majkla Pompeo da će Amerika mirnom tranzicijom dobiti još jednu Trampovu administraciju, Bajden se, kako prenosi Rojters, nasmejao.

- Kada budu objavljeni konačni rezultati stvari će biti gotove. Sve će biti rešeno 20. januara. Većina ljudi je glasala za predsednika, svi shvataju da moramo raditi zajedno i ujediniti se - rekao je Bajden novinarima.

Na pitanje kako misli da radi sa republikancima kada ga ne priznaju, Bajden je rekao kratko "priznaće".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)