GORBAČOV: Rusija da spreči dalji konflikt između SAD i Kine

Tanjug

25. 09. 2020. u 09:33

ГОРБАЧОВ: Русија да спречи даљи конфликт између САД и Кине

Foto: AP

PANDEMIJA je dovela do pogoršnja odnosa SAD i Kine, a Rusija bi na diplomatski način trebalo da spreči dalje produbljivanje ovog konflikta.

Ovo je izjavio bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov. Gorbačov je za japanski dnevni list Asahi simbun rekao da je pandemija pogoršala konflikt koji je nastao kao rezultat povećanih tenzija između SAD i Kine i da nijedan scenario za razvoj tog konflikta ne može biti pozitivan sa stanovišta međunarodne politike.

Bivši sovjetski lider je rekao da bi za Rusiju bilo pametno da sebi kao cilj postavi sprečavanje produbljivanja konflikta između SAD i Kine na diplomatski način, prenosi ruska novinska agencija TAS.

Odnosi između SAD i Kine pogoršali su se tokom poslednjih nekoliko godina zbog sporova oko carina, između ostalog.

Situaciju su dodatno pogoršale otpužbe američkog predsednika Donalda Trampa, da je Peking kasno i na neadekvatan način reagovao na izbijanje pandemije u Vuhanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

RUSIJI NISU POTREBNI SAVETI

25.09.2020. 10:02

UZIVAJ U NEMACKOJ PENZIJI, i poklopi se usima. Ti si usao u istoriju, kako se rusi sopstvena drzava, dok tudju ujedinjujes, to se nekad zvalo: PETA KOLONA.

KIR SRBIN

25.09.2020. 10:31

Kада немаш части, моралаобраза и мозга па мислиш да те неко пита за нешто. Горбачов. А има таквих и у Србијици.

naivna

25.09.2020. 11:41

Ti ces da savetujes. Ti si tvoju pamet dobro unovcio na racun slovenskih naroda. Pokri se i cuti,uzivaj u svojim milionima, dok te smrt ne pokupi.

Milena

25.09.2020. 13:18

Gorbacov je imao veliku priliku da se pokaze kao politicar i vodja u Rusiji. Pokazao se kao nesamostalan i neuspjesan za sve sto je pozitivno za Rusiju i ostale koji nisu osvajaci u svijetu ! Neka sada cuti !