OGLASILA SE LEKARSKA KOMORA NEMAČKE: Ne možemo učestvovati u istrazi o Navaljnom - prerogativ državnih organa

Novosti onlajn

07. 09. 2020. u 15:07

ОГЛАСИЛА СЕ ЛЕКАРСКА КОМОРА НЕМАЧКЕ: Не можемо учествовати у истрази о Наваљном - прерогатив државних органа

Foto: Rosbalt.Ru

SAVEZNA lekarska komora Nemačke saopštila je da ne može da učestvuje u istrazi slučaja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, jer je to prerogativ državnih organa.

- Savezna lekarska komora je veoma zabrinuta zbog zdravstvenog stanja Alekseja Navaljnog i podržava zahteve federalne vlade upućene ruskoj vladi da se potpuno razjasne okolnosti koje su dovele do tog, po život opasnog, pogoršanja zdravstvenog stanja“, saopštila je pres-služba komore.

Takođe su dodali da su im dostavili medicinske podatke o incidentu s Navaljnim i da ne sumnjaju u „kvalitet lekarskih pregleda kolega u Nemačkoj“ koje su uradili Navaljnom.

- Po nemačkom zakonu, dalja ispitivanja može inicirati samo porodica. Savezna lekarska komora ne može učestvovati u istrazi, jer nije državni organ. Istraga je prerogativ državnih organa - saopštila je pres-služba.

Ranije je predsednik ruske Nacionalne lekarske komore Leonid Rošalj saopštio da je uputio pismo nemačkom kolegi Klausu Rajnhartu u kojem je predložio formiranje zajedničke komisije dve komore koja bi se pozabavila slučajem Navaljnog.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila prošle nedelje da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sale

07.09.2020. 15:29

Selo veselo. Ovom pajaci to sigurno neće u Rusiji da pomogne u svakom slučaju. Bolje bi mu bilo da nazove strica Gorbačova da mu potraži stan u Minhenu.

Sale

07.09.2020. 15:37

A bogami trebalo bi da sumnjaju... koje sam ja tamo budaletine video u belom halatu...a jeste ikad videli porodičnog lekara da traži simptome na Guglu da bi saznao dijagnozu? E jedna moja poznanica jeste, i to u Nemačkoj...da nemaju svu tu tehniku ginuli bi ko muve...