"BLIŽIMO SE VRUĆOJ FAZI SUKOBA SA ZAPADOM" Lukašenko: Ne opuštamo se

Novosti online

28. 05. 2024. u 15:22

BELORUSIJA je izložena najvećem u novijoj istoriji pritisku Zapada, među njima je i informacioni koji predstavlja uvod u vruću fazu sukoba, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

БЛИЖИМО СЕ ВРУЋОЈ ФАЗИ СУКОБА СА ЗАПАДОМ Лукашенко: Не опуштамо се

Foto: EPA

- Ne opuštamo se. Štaviše, maksimalno smo usredsređeni na pretnje. Razlozi su poznati. I dalje smo podvrgnuti hibridnom pritisku Zapada – najvećem u novijoj istoriji. U pitanju je politički pritisak koji sprovode promovisanjem antibeloruskog stava na međunarodnom političkom pravnom polju, zatim informacioni, koji sprovode radikalizacijom ekstremističkih platformi, ekonomski – uvođenjem novih paketa sankcija, kao i vojni – pokušajima da se Belorusija uvuče u vojne sukobe - rekao je Lukašenko u obraćanju na forumu beloruskih medijskih zajednica u Mogiljovu.

Činim sve kako u zemlji ne bi bilo rata, poručio je predsednik.

- Ne želim nikakav rat i siguran sam da većina Belorusa takođe ne želi - dodao je on.

Kako je rekao, odgovornost vlasti i predstavnika medija je ista za sve – da spasu zemlju i očuvaju mir.

- Juče, dok sam se spremao za susret sa vama, pokušao sam da se setim kada su se u našem rečniku pojavili pojmovi 'informacioni rat', 'mentalni rat', 'fejk', 'post-istina' i drugi. Odgovor je – sasvim nedavno, bukvalno pre nekih šest do sedam godina. A koliko su stare te pojave? Nećemo računati. Verovatno onoliko koliko živi čovek, zato što je informacioni rat uvod u goruću fazu konfrontacije - konstatovao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, u Belorusiji treba pojačati propagandu i kontrapropagandu, kao i ideološki rad.

- Želim da mladi novinari to uče. Ne treba se stideti takvih pojmova. Ili na Zapadu nema tih pojmova? Jednostavno su to nazvali rečju 'pi-ar', odnosno radom sa javnim mnjenjem. Suština je ista - objasnio je beloruski lider.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova