MOSKVA ĆE NASTAVITI PO SVOM: Lavrov o daljim ciljevima Rusije, otkrio sa kojim zemljama jačaju saradnju

Tanjug

15. 04. 2024. u 14:02

RUSIJA će nastaviti da jača veze u svim oblastima sa zemljama globalnog juga i istoka, koje dele privrženost principima Povelje Ujedinjenih nacija i zalažu se za poštovanje prava naroda da sami određuju svoju sudbinu, istakao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

МОСКВА ЋЕ НАСТАВИТИ ПО СВОМ: Лавров о даљим циљевима Русије, открио са којим земљама јачају сарадњу

FOTO: Tanjug/AP

Njegovu poruku je pročitao ruski ambasador u Dušanbeu Semjon Grigorjev na Međunarodnom kulturno-civilizacijskom forumu "Tradicionalne vrednosti istočnih naroda i savremeni svet", preneo je TASS.

- Rusija nastavlja intenzivne napore na jačanju pravnih i moralnih principa međunarodne komunikacije, što je suštinski preduslov za formiranje pravednijeg multipolarnog svetskog poretka - poručio je Lavrov.

S tim u vezi, dodao je, Moskva će nastaviti da gradi sveobuhvatnu saradnju sa zemljama globalnog juga i istoka, koje su, kao i Rusija, čvrsto privržene principima Povelje UN, zalažu se za poštovanje kulturne i civilizacijske raznolikosti naroda sveta i njihovo pravo da sami određuju svoju sudbinu.

Prema njegovim rečima, svi su jedinstveni u nedopustivosti agresivnog nametanja neoliberalnih pseudovrednosti koje podrivaju duhovne temelje zajednica i mogu da naškode moralnom zdravlju građana.

Lavrov je istakao da je uveren da će forum učiniti mnogo na jačanju prijateljstva i poverenja među narodima i omogućiti razradu korisnih praktičnih preporuka.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJI JE OD ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Medvedev zaprepastio sve(t), evo ko je za njega ispred velike trojke