ZABARIKADIRALI STE STOLICAMA, PA BACILI DIMNE BOMBE: Opozicija divljala po parlamentu (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 18:33

NEOBIČAN incident dogodio se juče u albanskom parlamentu kada je predstavnik Demokratske partije (DP) Saimir Koreši aktivirao nekoliko dimnih bombi.

ЗАБАРИКАДИРАЛИ СТЕ СТОЛИЦАМА, ПА БАЦИЛИ ДИМНЕ БОМБЕ: Опозиција дивљала по парламенту (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Sala je bila ispunjena dimom, a predsedavajuća Lindita Nikola izbacila je Korešija sa sednice i zatražila intervenciju čuvara kako bi se uspostavio red.

Neposredno pre aktiviranja dimnih bombi, neki od poslanika opozicije su sa svojim stolicama napravili barikadu ispred govornice.

„Nećemo dozvoliti da parlament radi dok se ne ispune naši zahtevi”

Lider DP-a Sali Beriša rekao je da ne može da utiče na poslanike. 

- Opozicija je odlučna da ne dozvoli normalan parlamentarni život dok se ne ispune njeni zahtevi: formiranje istražnih komisija, uključivanje u komisiju za reformu izbora, odricanje većine od mešanja u unutrašnje stvari opozicije - rekao je on.

Dok je sala bila puna dima, reč je preuzeo ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala. On je poručio predstavnicima DP-a da se odupru pokušajima pojedinaca da ih zloupotrebe za sopstvene interese, misleći na bivšeg premijera Berišu.

- Zakonodavstvo je primarna dužnost poslanika. To pokazuje da niste ozbiljno shvatili ovaj posao jer pogoršava odnos sa ljudima. Moj apel većini desničarskih poslanika je: molim vas, nemojte biti iskorišćavani za nečije lične interese - rekao je Bala.

Pirotehniku su u salu unela dvojica Korešijevih kolega. Sva trojica bi sada mogla da se suoče sa disciplinskim merama, koje bi mogle da uključuju privremenu zabranu prisustva sastancima.

BONUS VIDEO: ŠPANSKI PREMIJER PONOVIO U TIRANI - Nezavisno Kosovo je kršenje međunarodnog prava

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)