OBOREN DRON IZNAD BELORUSIJE: Minsk tvrdi da je poslat iz Kijeva

Tanjug

17. 07. 2023. u 15:36

BELORUSIJA je danas saopštila da su njeni graničari oborili ukrajinski izviđački dron koji je prešao u nedelju na njenu teritoriju u blizini reke Dnjepar.

ОБОРЕН ДРОН ИЗНАД БЕЛОРУСИЈЕ: Минск тврди да је послат из Кијева

Foto: Jutjub/Militarnyi/Captain Darrow

Beloruska granična agencija saopštila je da je nakon incidenta pokrenut "administrativni postupak", preneo je Rojters.

Ukrajinska granična služba (DPSU) je u subotu potvrdila da su pripadnici privatne vojne grupe "Vagner" stigli u Belorusiju iz susedne Rusije, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Portparol DPSU Andrij Demčenko potvrdio je prisustvo "Vagnera" u Belorusiji u kratkoj današnjoj izjavi, kao i da je u toku procena koliko "vagnerovaca" ima u Belorusiji, kao i njihove tačne lokacije i ciljeva.

On je rekao da ukrajinski graničari "nastavljaju da prate situaciju" preko severne granice ne navodeći druge detalje. Ministarstvo odbrane Belorusije je u petak saopštilo da "Vagnerovi" vojnici sada deluju kao vojni instruktori za snage teritorijalne odbrane zemlje.

BONUS VIDEO: 

SNIMAK ERUPCIJE IZBLIZA: Dron snimio aktivnost vulkana Fagradalsfjall

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)