ŠTA SE DEŠAVA SA VAGNEROVCIMA? Posle zanimljivog snimka iz Belorusije oglasili se Poljaci i Ukrajinci (VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2023. u 08:04

BORCI Vagnera stigli su u Belorusiju iz Rusije, saopštili su ukrajinski i poljski zvaničnici dan nakon što je Minsk rekao da Vagnerovci obučavaju vojnike te zemlje jugoistočno od prestonice.

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ВАГНЕРОВЦИМА? После занимљивог снимка из Белорусије огласили се Пољаци и Украјинци (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/VoenTV Belarusi

Borci Vagnera se nalaze u Belorusiji, rekao je portparol ukrajinske granične službe Andrej Demčenko. On je dodao da je u Belorusiji primećeno kretanje odvojenih grupa iz Rusije.

Neki od Vagnerovih boraca su u Belorusiji najmanje od utorka, rekla su Rojtersu dva izvora bliska borcima. Ministarstvo odbrane Belorusije objavilo je snimak na kojem se vidi kako Vagnerovi borci obučavaju beloruske vojnike na vojnom poligonu u blizini grada Osipoviči.

Prelazak Vagnerovaca u Belorusiju bio je deo sporazuma koji je okončao pokušaj pobune grupe u junu.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin nije viđen u javnosti otkako je kasno 24. juna napustio grad Rostov na Donu na jugu Rusije. Zamenik ministra koordinatora specijalnih službi Poljske Stanislav Zarin rekao je da i Varšava ima potvrdu o prisustvu Vagnerovih boraca u Belorusiji.

Trenutno ih može biti nekoliko stotina, naveo je Zarin na Tviteru. Poljska je ranije u julu saopštila da jača svoju granicu sa Belorusijom kako bi odgovorila na sve potencijalne pretnje.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)