STRAVIČAN ZLOČIN BEZ KAZNE: Mala Lena je brutalno silovana i ubijena, a zbog tog zločina uhapšen je dečak (11)

Novosti online

12. 04. 2023. u 00:24

BRUTALNO silovanje i ubistvo 11-godišnje devojčice koje je šokiralo Nemačku dobilo je epilog. Zbog ovog monstruoznog zločina uhapšen je niko drugi do 11-godišnji dečak.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ: Мала Лена је брутално силована и убијена, а због тог злочина ухапшен је дечак (11)

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Policija je od 27. marta intenzivno tragala za ubicom, nadajući se da će rasvetliti strašan zločin. Kako javlja "Bild", slučaj je danas rešen.

Lena i njen drugar krenuli su u subotu 25. marta, oko 17 sati, u bioskop, ali su usput zastali u gradskom parku kako bi nahranili patke. Onda je Lena iznenada nestala.

Beživotno telo devojčice ubrzo je pronađeno u javnoj garaži, svega 500 metara od kuće gde je živela. Bila je polugola i ležala je u lokvi krvi.

Šta se od tada dešavalo i dalje je obavijeno velom tajne, pošto nemačka policija zbog starosti osumnjičenog i žrtve nije saopštila detalje. Ipak, kako "Bild" saznaje, osumnjičeni dečak je živeo u Centru za zaštitu dece i omladine Svetog Josifa u Vunzidelu, kao i njegova braća i sestre.

Dečak se, kako javlja nemački list, odao nakon što je žrtva pronađena prošlog utorka oko 8.45 časova.

-Osećao se izuzetno loše, rekla je osoba upoznata sa dešavanjima u katoličkom domu za decu i omladinu. "Jedva je reagovao."

Kada su upoređeni tragovi DNK sa tela devojčice sa dečakovim uzorkom pljuvačke došlo je do poklapanja.

Osumnjičeni dečak i njegova braća i sestre, kako navodi "Bild", imaju "tešku porodičnu istoriju".

Nakon poklapanja DNK, dečak je "preventivno" smešten u bezbednu ustanovu. Njegov 15-godišnji brat je izmešten izvan centra, a nadležni ne žele da otkriju šta je sa drugim bratom.

Jedanaestogodišnjak, koji je trenutno osumnjičen da je počinio krivično delo, ne suočava se sa krivičnim posledicama jer s obzirom na starost nije krivično odgovoran.

-Njegova zaštita je trenutno glavni prioritet, rečeno je "Bildu".

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)