NA OSNOVU ISTRAŽIVANJA AMERIČKOG NOVINARA: Kinezi objavili simulaciju kako su Amerikanci navodno uništili Severni tok (VIDEO)

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 14:40

KINESKA državna televizija Si-Dži-Ti-En napravila je grafičku simulaciju eksplozija gasovoda „Severni tok“ na osnovu istraživačkih tekstova koje je objavio poznati američki novinar Simor Herš.

НА ОСНОВУ ИСТРАЖИВАЊА АМЕРИЧКОГ НОВИНАРА: Кинези објавили симулацију како су Американци наводно уништили Северни ток (ВИДЕО)

Foto: Youtube/CGTN na russkom/Printscreen

U simulaciji se navodi, na osnovu Heršove istrage, da su članovi specijalne radne grupe, na čijem je čelu bio savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven, navodno išli u Norvešku kako bi našli odgovarajuće mesto za postavljanje eksploziva.


Podseća se i da je 116 dana pre eksplozije, američki nosač aviona bio u Baltičkom moru tokom NATO vežbi "Baltops-2"2. Ti manevri trajali su 13 dana, a tokom njih američki avioni redovno su kružili na maloj visini iznad mesta gde će se kasnije dogoditi eksplozija. Takođe, tokom vežbe, na području u blizini gasovoda, kako se tvrdi, izvođen je trening za podvodno postavljanje eksplozivnih naprava.

Kineska televizija podseća da su američki političari više puta pretili napadom na gasovode „Severni tok“ i citiraju reči predsednika SAD Džozefa Bajdena da „ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, „Severni tok“ više neće postojati“, kao i Viktorije Nuland, zamenice državnog sekretara SAD, da „ukoliko Rusija napadne Ukrajinu, na ovaj ili onaj način, „Severni tok 2“ neće dalje raditi“.

U prilogu kineske televizije mogu se videti brojni detalji same operacije, kao i na koji način je eksploziv navodno aktiviran, prenosi Sputnjik. 

*Kineska televizija pored pomenute simulacije nije predstavila nikakve dokaze koji potvrđuju da je eksplozija izazvana na način kako je u simulaciji opisano. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!