"SRAMOTA, RANIJE NIJE BILO REČI NI O JUGOSLAVIJI, NI IRAKU!" Lavrov besan zbog Samita G20 - "Sada se samo Ukrajina pominje"

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 10:30

ČLANICE G20 od momenta svog osnivanja nisu pominjale situaciju u Iraku, Libiji, Avganistanu ili Jugoslaviji, ali sada, kada je Rusija počela da se brani, govori se samo o Ukrajini, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

СРАМОТА, РАНИЈЕ НИЈЕ БИЛО РЕЧИ НИ О ЈУГОСЛАВИЈИ, НИ ИРАКУ! Лавров бесан због Самита Г20 - Сада се само Украјина помиње

Foto: Tanjug/AP photo

- Danas, kada ovo nije nešto što radi sam Zapad, kada je Rusija nakon dugo godina počela da se brani, za G20 ne postoji ništa interesantno, izuzev Ukrajine. To je sramota - rekao je Lavrov tokom foruma „Raisina dijalog“.

On je dodao da je na forumu razgovarao sa predstavnicima Indonezije i Indije i precizirao sa njima da li su članice G20 ikada reagovale u završnim deklaracijama na situacije u Iraku, Libiji, Avganistanu ili Jugoslaviji.

- Niko čak nije ni pominjao ono što se dešava, na G20 se razgovaralo o finansijskim i makroekonomskim temama zbog kojih je i bio stvoren - zaključio je Lavrov.

Nećemo dozvoliti Zapadu da diže u vazduh gasovode

Diplomata je na forumu odgovorio na pitanje kako je ukrajinski sukob uticao na rusku energetsku politiku, rekavši da će se Rusija u energetskoj politici oslanjati na pouzdane partnere, uključujući Indiju i Kinu, ali ne na zapadne zemlje.

Lavrov je poručio da Rusija više „neće dozvoliti Zapadu da diže u vazduh gasovode“.

Prethodno je Lavrov na sastanku ministara inostranih poslova na G20 izjavio da Moskva insistira na poštenoj i brzoj istrazi terorističkog napada na gasovodima „Severni tok“ uz učešće Rusije i drugih zainteresovanih strana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja