"SRAMOTA, RANIJE NIJE BILO REČI NI O JUGOSLAVIJI, NI IRAKU!" Lavrov besan zbog Samita G20 - "Sada se samo Ukrajina pominje"

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 10:30

ČLANICE G20 od momenta svog osnivanja nisu pominjale situaciju u Iraku, Libiji, Avganistanu ili Jugoslaviji, ali sada, kada je Rusija počela da se brani, govori se samo o Ukrajini, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

СРАМОТА, РАНИЈЕ НИЈЕ БИЛО РЕЧИ НИ О ЈУГОСЛАВИЈИ, НИ ИРАКУ! Лавров бесан због Самита Г20 - Сада се само Украјина помиње

Foto: Tanjug/AP photo

- Danas, kada ovo nije nešto što radi sam Zapad, kada je Rusija nakon dugo godina počela da se brani, za G20 ne postoji ništa interesantno, izuzev Ukrajine. To je sramota - rekao je Lavrov tokom foruma „Raisina dijalog“.

On je dodao da je na forumu razgovarao sa predstavnicima Indonezije i Indije i precizirao sa njima da li su članice G20 ikada reagovale u završnim deklaracijama na situacije u Iraku, Libiji, Avganistanu ili Jugoslaviji.

- Niko čak nije ni pominjao ono što se dešava, na G20 se razgovaralo o finansijskim i makroekonomskim temama zbog kojih je i bio stvoren - zaključio je Lavrov.

Nećemo dozvoliti Zapadu da diže u vazduh gasovode

Diplomata je na forumu odgovorio na pitanje kako je ukrajinski sukob uticao na rusku energetsku politiku, rekavši da će se Rusija u energetskoj politici oslanjati na pouzdane partnere, uključujući Indiju i Kinu, ali ne na zapadne zemlje.

Lavrov je poručio da Rusija više „neće dozvoliti Zapadu da diže u vazduh gasovode“.

Prethodno je Lavrov na sastanku ministara inostranih poslova na G20 izjavio da Moskva insistira na poštenoj i brzoj istrazi terorističkog napada na gasovodima „Severni tok“ uz učešće Rusije i drugih zainteresovanih strana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!