NOVE TVRDNJE AMERIČKOG NOVINARA: Naši mediji skrivaju informacije o realnom nivou podrške Ukrajini

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 13:18

MEDIJI u Americi sakrivaju informacije da preko 60 odsto Amerikanaca ne odobrava to koliko se novca izdvaja za Ukrajinu, izjavio je američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš.

НОВЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ НОВИНАРА: Наши медији скривају информације о реалном нивоу подршке Украјини

Foto: Printscreen/Jutjub

- Više od 60 odsto Amerikanaca je nezadovoljno time koliko novca odlazi na podršku Ukrajini. Mediji u SAD ne objavljuju to. Mediji takođe ne izveštavaju o protestima koji se u Evropi odvijaju svake nedelje, posebno u Nemačkoj, protiv izdvajanja novca za podršku Ukrajini, protiv samog rata - rekao je novinar u intervjuu za kinesku TV „SGTN“.

Herš je prethodno izjavio da specijalnu operaciju ruske vojske u Ukrajini ne smatra neosnovanom.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da će ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini u najskorije vreme dostići oko 50 milijardi dolara, bez uzimanja u obzir evropske pomoći.

Heršova istraga o eksplozijama na „Severnom toku“

Podsetimo, Američki novinar Simur Herš je ranije objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim, a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.

Foto AP

Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra prošle godine na dva ruska gasovoda - „Severnom toku“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnost da se radi o diverziji. Rusko Tužilaštvo i predsednik Rusije Vladimir Putin okarakterisali su eksplozije kao terorističke napade.

Herš je dobitnik Pulicerove nagrade za istraživanje o masovnom ubistvu civila tokom rata u Vijetnamu koje su izvršili američki vojnici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)