ZELENSKI DOBIO NEZGODNO PITANJE OD AMERIČKOG NOVINARA: Da li misli da rata ne bi bilo da je Tramp predsednik? (VIDEO)

Novosti onlajn

01. 06. 2022. u 14:50

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski dobio je nezgodno pitanje od voditelja Roba Šmita, kada je tražio da prokomentariše da li bi rat u Ukrajini bio sprečen da je Donald Tramp još uvek u Beloj kući.

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО НЕЗГОДНО ПИТАЊЕ ОД АМЕРИЧКОГ НОВИНАРА: Да ли мисли да рата не би било да је Трамп председник? (ВИДЕО)

Jutjub/Printscreen

Zelenskog je u utorak u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, intervjuisao voditelj Njuzmaksa Rob Šmit o intervenciji Rusije na Ukrajinu.

Šmit je pitao Zelenskog: „Da li mislite da je različito američko rukovodstvo možda sprečilo ovu agresiju, pošto postoji mnogo Amerikanaca koji veruju da se ova invazija ne bi dogodila da je neko poput Donalda Trampa još uvek u Beloj kući. Kakav je vaš stav?“

Zelenski je odgovorio da je zahvalan na pomoć koju je pružio aktuelni predsednik SAD Džo Bajden i da je za Ukrajinu najvažnija podrška američke javnosti, bez obzira na to koja je stranka na vlasti.

Rekao je: „Pa, ja verujem da je najvažnija pomoć naroda Sjedinjenih Država. Oni plaćaju poreze, a novac koji se izdvaja za podršku Ukrajini dolazi od poreza, i sve je to humanitarno, finansijsko, vojnu podršku Ukrajini. Tako da sam zahvalan sadašnjem predsedniku Sjedinjenih Država, kao i onima u političkim partijama koje nas podržavaju“.

„Žao mi je ako ću reći nešto što vam se ne sviđa, ali za nas kao zemlju u ratu nije važno da li su demokrate ili republikanci. Podržava nas narod Sjedinjenih Država“, rekao je on.

Zelenski je kasnije dodao: „Ne znam šta bi se desilo ako bi predsednik, ako bi Donald Tramp bio predsednik Sjedinjenih Država za ovu situaciju, tako da ne mogu da predvidim šta bi se desilo.

Zelenski je rekao da je važno da američke institucije poput Senata i Kongresa rade isto bez obzira na to ko je na vlasti, kako bi zadržale „vrednosti Sjedinjenih Država“.

Njuzmaks je desničarski medij poznat po podršci Trampu. On je ranije tvrdio da bi njegov položaj na vlasti sprečio Rusiju da izvrši intervenciju.

On je u izjavi 24. februara, na dan kada je Rusija izvršila intervenciju, rekao: „Da sam ja na funkciji, ova smrtonosna situacija u Ukrajini se nikada ne bi dogodila!“

Biznis Insider

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane