BLOKIRANO VIŠE OD 70 BRODOVA: U ukrajinskim lukama stoje brodovi iz 18 država, Kijev odbija da im omogući isplovljavanje

P. Z. S. / ria.ru

18. 04. 2022. u 20:52

VIŠE od 70 stranih brodova iz 18 država i dalje je blokirano u ukrajinskim lukama, rekao je general Mihail Mizincev.

БЛОКИРАНО ВИШЕ ОД 70 БРОДОВА: У украјинским лукама стоје бродови из 18 држава, Кијев одбија да им омогући  испловљавање

Foto: Printskrin tviter


-Pored toga, 76 stranih brodova iz 18 država i dalje je blokirano u ukrajinskim lukama. Pretnja od granatiranja i velika minska opasnost koju je stvorio zvanični Kijev u svojim unutrašnjim vodama i teritorijalnom moru ne dozvoljavaju brodovima da nesmetano izlaze na otvoreno more, rekao je general Mizincev.

General je podsetio da Oružane snage Rusije svakodnevno od 8.00 do 19.00 (po moskovskom vremenu) otvaraju humanitarni koridor, koji predstavlja bezbednu traku u pravcu jugozapada od teritorijalnog mora Ukrajine u dužini od 80 i širini od 3 nautičke milje.

Istovremeno, prema rečima Mizinceva, kijevske vlasti i dalje izbegavaju interakciju sa predstavnicima država i kompanija koje poseduju brodove u rešavanju pitanja obezbeđivanja bezbednog izlaska stranih brodova u prostor okupljanja.

-Na sajtu Međunarodne pomorske organizacije, predstavnici Ukrajine odbijaju da razgovaraju o pitanjima obezbeđivanja bezbednosti izlaska brodova, prkosno izbegavajući dijalog, rekao je on.

General je napomenuo da i dalje postoji opasnost za plovidbu Crnim morem zbog odnošenja ukrajinskih mina otkinutih sa sidra duž obale crnomorskih država.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)