(MAPA) RUSKA OFANZIVA KOD IZJUMA: Ukrajinci se grčevito brane, stvara se novi kotao kod Severodonjecka

P. Z. S. / telegram@rybar

18. 04. 2022. u 17:36

RUSKO-Ukrajinski rat počeo je 24. februara. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, i prebačena je u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

(МАПА) РУСКА ОФАНЗИВА КОД ИЗЈУМА: Украјинци се грчевито бране, ствара се нови котао код Северодоњецка

Foto Tanjug

Bitka za Mariupolj privodi se kraju, nakon čega se očekuje prodor na sever i u Donbas te stvaranje tzv. Pavlogradskog kotla. U međuvremenu, nastavlja se uništavanje PVO sistema, koncetracija ukrajinske vojske, skladišta nafte i strateških objekti širom zemlje.

Na rukim društvenim mrežama telegram objavljen je sažetak operacija kod Harkova i južno od Izjuma.

Dok Ukrajinci pričaju o virtuelnom opkoljavanju grupacije Oružanih snaga Rusije, ruske društvene mreže govore o stvarnoj ofanzivi – ne samo snaga Oružanih snaga Ukrajine, već Oružanih snaga Ruske Federacije.

mapa telegram rybar

Nekako se desilo da čišćenje teritorija istočno od Oskolskog rezervoara u pravcu Limana prođe potpuno neprimećeno. Ove teritorije su od velikog značaja sa stanovišta stabilizacije fronta i zatvaranja džepa oko Severodonjeck-Lisičanska.

Najnoviji prodori u ovoj oblasti datiraju iz februara-marta: 2. marta snage LNR-a su zauzele Svatovo i pokušale da napreduju u pravcu Kremenne i Rubižnoga, 30. marta zauzeli su Ivanovku i Terni, a 31. marta zauzeli Žitlovku.

Ali još uvek je postojao značajan deo neočišćenih teritorija na zapadu, u Borovskom okrugu.

Oko 9-10. aprila, snage Oružanih snaga RF, koje su napredovale iz rejona Kupjansk-Kovšarovka, počele su borbu za zauzimanje položaja neprijatelja na istočnoj obali rezervoara Oskol u pravcu Svjatogorsk-Liman.

11. aprila zauzeta su sela Boguslavskog i Peršotravinskog (Pervomajskog) okruga.

13. aprila, posle kraćih borbi, okružni centar, naselje Borovaja, prešao je pod kontrolu Oružanih snaga RF. Ovo je zvanično saopštio odbegli gradonačelnik.

Oružane snage Rusije su 15. aprila ušle u selo Peski-Radkovski.

U isto vreme, front istočno od Borovskog okruga je postao aktivniji i počeo je juriš na Kremennu. 18. aprila u naselje su ušle savezničke snage. Ima uličnih borbi.

Sada je glavni cilj ofanzive na ovom sektoru grad Liman, a zatim udar u pravcu Severska. Ovo će opkoliti neprijateljsku grupaciju koja se brani u gradskoj aglomeraciji Lisičansk-Severodonjeck, dok će istovremeno stabilizovati front jugoistočno od Izjuma.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!