ŽESTOKE BORBE KOD IZJUMA: Izveštaj sa prve linije fronta - Ruske snage napreduju, ali se ukrajinci grčevito bore (VIDEO)

P. Z. S. /telegram vysokygovorit

13. 03. 2022. u 19:13 >> 19:16

PRENOSIMO detalje iz borbe za Izjum koji su objavljeni na ruskom telegram kanalu.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ КОД ИЗЈУМА: Извештај са прве линије фронта - Руске снаге напредују, али се украјинци грчевито боре (ВИДЕО)

Nastavljaju se zajedničke vežbe Rusije i Belorusije, Foto AP

"Glavnu teritoriju grada kontrolišu ruske trupe, Oružane snage Ukrajine su isterane iz centra grada, ali su, povlačeći se, Ukrajinci digli u vazduh dva drumska mosta i završili na svojevrsnom poluostrvu. Reka Severski Donec stvara krivinu u gradu i južni deo grada, na kome se nalazi televizijski toranj, pod kontrolom je Oružanih snaga Ukrajine napisano je na telegram kanalu."

Objašnjavanje situacije se nastavlja - "U ovom delu grada koncentrisano je do bataljona neprijateljske pešadije, ojačane minobacačima i VBR. Još jedan pešački most vodi do južnog dela grada. Tokom napada na Izjum, čete ruske pešadije uspela je da se probije u južni deo grada. Pripadnici motorizovan pešadije su zauzeli mostobran i uprkos svim pokušajima OSU da istisnu ruske vojnike, naši (ruski vojnici) ne samo da izdržavaju napade, već i postepeno šire teritoriju pod njihovom kontrolom."

Pišući o borbama kod Izjuma reporter nastavlja - "Da bi opkolile Oružane snage Ukrajine u gradu i dalje krenule ka Slavjansku, Oružane snage RF su izgradile pontonski prelaz ispod Izjuma. Za njega su borbe trajale 2 dana. Četa izviđača prešla je reku, ukopala se i vodila borbu, obezbeđujući prelaz, dok je glavnina oklopne tehnike i pešadije pokušavala da je pređe."

"Oružane snage Ukrajine izvode tačnu minobacačku i artiljerijsku vatru duž prelaza, naš oklopni transporter se bukvalno ljuljao od bliskih eksplozija. U gluvo doba noći, u rejonu sela Kamenka, izvršen je vazdušni udar na nagomilanu neprijateljsku tehniku i pešadiju, koja se krila u šumi. Mislim da ću uskoro moći da vam pokažem objektivne kontrolne snimke."

"Nažalost, juče, dok je držao mostobran, hrabro je poginuo izviđač. Mina je pala pravo kod njega."

Govoreći o ukrajinskim snagama on kaže - "Što se tiče Oružanih snaga Ukrajine kod Izjuma, želeo bih da kažem sledeće. Bore se kompetentno, minobacačka i artiljerijska vatra je veoma precizna. U šumama istočno i zapadno od Izjuma, kao i južno, na putu za Slavjansk, stvorena su utvrđena područja iz kojih neprestano odlaze mobilne grupe, sa minobacačima i VBR, koji se sklanjaju bukvalno nakon prve salve.

Neprijatelj koristi bespilotne letelice, naoružan je sistemima BUK i prenosnim PVO sistemima, tako da vojna avijacija na ovom području radi veoma pažljivo. Na teritoriji očišćenoj od neprijatelja, ruske trupe dele humanitarnu pomoć, pokušavajući da uspostave elementaran život lokalnog stanovništva. U početku su nas meštani doživljavali sa oprezom, ali sada je većina postavljena vrlo dobronamerno."

Prikazujući taktički pravac delovanja ruske vojske reporter naglašava - "Sada pravac Izjuma postaje prioritet. Ako ofanziva Oružanih snaga Ruske Federacije bude uspešna, onda će to omogućiti da se opkoli čitava Donjecka grupacija neprijatelja i ujedini se sa trupama LDNR, stvarajući kotao za nekoliko desetina hiljada vojnika Oružanih snaga Ukrajine. To u Kijevu dobro razumeju, i stoga ulažu sve napore da ometaju napredovanje ruskih trupa."

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove