TRENUTNA SITUACIJA NA FRONTU U UKRAJINI: Žestoke borbe u Marijupolju, ruske snage napredjuju najviše u Donbasu

P. Z. S. /telegram voenkorKotenok

12. 03. 2022. u 20:01

VOJNI ekspert Boris Rožin sa rezimeom rezultata operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine za 12.03.2022.

ТРЕНУТНА СИТУАЦИЈА НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Жестоке борбе у Маријупољу, руске снаге напредјују највише у Донбасу

Foto: Printskrin

On je svoju analizu dao za telegram kanal @voenkorKotenok.

 

MARIUPOLj - U toku je juriš na grad. Pomeranje linija u svim pravcima. Neprijatelj se tvrdoglavo brani, ali je pritisnut. Već je formalno moguće putovati na Krim iz Donjecka. Iako još nije otvoren punopravni kopneni koridor. Deblokada Mariupolja, koju traže Azov i Zelenski, u sadašnjim realnostima je praktično nemoguća.


VOLNOVAHA - Potpuno oslobođen i očišćen. Kroz njega već slobodno prolaze trupe u pravcu Ugledara, zatvarajući front sa Oružanim snagama RF, koje takođe nastupaju pravcem Velika Novoselka – Ugledar sa akcentom na Ugledar.

DONjECK - GORLOVKA. Granatiranje gradova DNR. Front u oblasti Avdijevke, Marijinka, Pesok itd. primetno oživeo, ali nema značajnijeg pomaka.

LPR - Borbe u Rubežnoj i oko Severodonjecka. U Popasnoj (koja je pre nekoliko dana proglašena prevremeno oslobođenom) borbe se nastavljaju – trupe LNR kontrolišu deo grada.

IZJUM - Borbe na području grada i na južnoj periferiji. Situacija u samom gradu je neshvatljiva, meštani potvrđuju prisustvo Oružanih snaga RF u gradu i borbe koje se vode na jugu. Oružane snage Ukrajine pokušavaju napadima da sputaju ruske trupe u Izjumu i Balakliji kako bi sprečile njihovo napredovanje ka jugu i u pravcu Slovensko-Kramatorske aglomeracije.

Foto Tanjug/AP


NIKOLAJEV - Grad je u blokadi, Oružane snage RF metodično napadaju neprijateljske položaje na periferiji, juriša još nije bilo. Deo grupe je otišao u pravcu Krivog Roga i Nikopolja.

HERSON – ZAPOROŽJE - Na oslobođenim teritorijama jača se moć civilno-vojnih uprava. Uspostavljaju se komunikacije grupe koja deluje na zaporoškom pravcu. Kod Guljajpolja - borbe. Linija fronta u oblasti Kamenskog i Orehova bez većih promena.

Foto: Jutjub/Minoboronы Rossii


 

KIJEV - Borbe na istoku i zapadu grada, sa ponovo naglašenim željom Oružanih snaga RF da se pomere na jug u cilju potpunog opkoljavanja grada.


ČERNIHIV - Nema većih promena. Grad je blokiran, u samom gradu noću je porušen hotel u kome su bili strani plaćenici.

SUMI - Nema većih promena.

ODESA - I dalje čekaju desant, ali ga i dalje nema. Međutim, grad nastavlja da se utvrđuje, prebacujući pojačanja iz zapadne Ukrajine. Nema znakova ofanzive Oružanih snaga RF iz PMR-a.

BELORUSIJA - Uprkos još jednom talasu lažiranja da će Belorusija napasti Ukrajinu (juče u 21.00), Oružane snage Belorusije ne pokazuju primetan porast prisustva na granici dalje od povećanja broja BTG beloruske vojske na granici sa Ukrajinom od 5 do 10. Sama granica između Ukrajine i Belorusije se zapravo ne čuva.

Generalno, za veče 12.03. Mogu se primetiti značajni uspesi u razvoju ofanzive vojske DNR, kao i trupa Oružanih snaga RF u regionu Zaporožja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove