PRETNJA BOMBOM U SAD: Suprug Kamale Haris evakuisan iz srednje škole

Tanjug

09. 02. 2022. u 01:09

AGENTI tajne službe SAD evakuisali su Daglasa Emhofa, supruga potpredsednice SAD Kamale Haris, iz jedne srednje škole u Vašingtonu, a takođe taj prostor su morali da napuste i svi učenici i osoblje, nakon što je prijavljena pretnja bombom.

ПРЕТЊА БОМБОМ У САД: Супруг Камале Харис евакуисан из средње школе

Foto Tanjug/AP

U Americi se februar obeležava kao mesec crnačke istorije, a suprug potpredsednice SAD Kamale Haris boravio je tim povodom u srednjoj školi Danbar, prvoj takvoj ustanovi u SAD koju su pohađali Afroamerikanci, kada je prijavljeno da je u objektu postavljena bomba, prenosi Rojters.

Emhofova portparolka je novinarima saopštila da je škola prijavila pretnju američkoj tajnoj službi, koja štiti najviše političke funkcionere u SAD i njihove porodice, i da je on zatim prebačen na bezbednu lokaciju.

- Danas smo dobili pretnju u vezi sa ovim objektom, pa smo preduzeli mere predostrožnosti da evakuišemo sve, kao što ste mogli da vidite. Mislim da su svi bezbedni. Zgrada je sigurna, ali nemamo nikakve konkretne detalje u ovom trenutku - saopštio je portparol školskih vlasti Distrikta Kolumbija.

Serija pretnji bombama upućena je prošle nedelje na najmanje desetak istorijskih crnačkih koledža i univerziteta širom zemlje, primoravajući te institucije da otkažu nastavu i izazivajući strah u crnačkim zajednicama.

Ni na jednoj lokaciji nije pronađen eksploziv, a ove pretnje istražuje Federalni istražni biro (FBI), navodi Rojters.

BONUS VIDEO - JAVIO SE "VOJADžER 2": Poruka iz svemira putovala 35 minuta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a